Skötaren Jennifer: Lever för min häst

Av: Madeleine Brohlin, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:
Jennifer Nisson med Amaru Boko.
Foto: Kanal 75
Jennifer Nisson med Amaru Boko.

Här är skötaren som lever för sin passhäst Amaru Boko.

Amaru Boko betyder så mycket för Jennifer att hon låtit tatuera in en bild av hästen på sin skuldra.

– Vi har gått igenom mycket tillsammans, säger Jennifer Nilsson.

På torsdag är det dags för en av travsommarens stora höjdpunkter, Sprintermästaren i Halmstad.

Fyråringarna gör upp i tre försök om en plats i finalen av Sprintermästaren. En av dem som jagar en finalplats är Timo Nurmos E3-vinnare Amaru Boko.

”Lever för hästen”

Bakom hästen står skötaren Jennifer Nilsson som passar och sköter om hästen varje dag. Vid storloppssegern i E3 förra året visade hon hur mycket hästen betyder för henne.

Efter loppet kunde travpubliken se att hon tatuerat in en bild på hästen på sin skuldra.

– Jag tatuerade in den när han hade gjort sin tredje start. Det var i mars förra året. Han betyder väldigt mycket för mig och vi har gått igenom mycket tillsammans. Jag lever för den här hästen, han betyder mycket för mig. Han har alltid varit lovande, men speciell. Han kom in i en dålig period då när det var som kallast och drygast. Han ville inte alls vara med och var omogen och barnslig. Det har känts stort att vi gick igenom det där tillsammans och att han har lyckats bli så bra som han är, berättar hon.

Favoriten

Hennes arbetskamrater förstår varför hon gjort en tatuering av sin favorithäst, men andra blir förvånade.

– De på jobbet är inte förvånade, de vet hur mycket tid jag lägger ner på hästen.  Men det har varit några som har frågat, varför just han? Det är min favorithäst av dem jag har som passhäst. Jag har varit med sedan han gick premielopp, det betyder mycket att få vara med från början. Det kan bli fler tatueringar, men inte med Amaru Boko. Han har sin plats nu, säger hon.

Bra spår i försöket

På torsdag kan Amaru Boko och hans skötare ta sig till finalen av Sprintermästaren där över 900 000 kronor väntar vinnaren.

– Han har blivit lottad till ett fint spår och han är obesegrad från spår fem. Vi har ordinarie kusk i vagnen igen , men Orecchietti är tuff emot. Han har visat bättre form, men vi är med och krigar om en finalplats. Det är en häst som är gynnad av två heat. Han återhämtar sig väldigt bra och han är tuff. Sedan handlar allt om spår i finalen. Vi är nöjda om vi kommer till final.

Uppladningen inför loppet har varit bra.

– Hästen har känts fin i lugnare jobb och i förra starten blev det inte direkt något lopp. Timo körde fort med honom i måndags och han har joggat efter det.

Hur skulle det vara att vinna Sprintermästaren?

– Det är bland det största, att vinna E3 var stort. Men det här är lika stort. Vinner han blir jag väldigt glad.

Publicerad: