Lucic: Så vinner jag VM-tävlingen

TRAV

Han har spelat på trav i 20 år.

Nu ger fotbollsprofilen Teddy Lucic sina bästa tips inför VM i V75.

– Det gäller att studera och läsa på. Jag brukar läsa på varje dag, ibland blir det lite för mycket, säger Lucic.

38-årige Teddy Lucic är en av Sveriges mest erfarna fotbollsspelare under 2000-talet. Lucic har deltagit i två EM-turneringar och tre VM-turneringar för Sverige. 86 A-landskamper har han gjort under sin karriär och för ett år sedan valde han att avsluta sin fotbollskarriär.

Förutom fotbollen har 38-åringen ett brinnande intresse för travsporten och i 20 år har Lucic spelat på hästar. Varje lördag lämnar fotbollsprofilen in ett V75-system och det är inget system som han bara slänger ihop på slump. Lucic berättar nu för Trav365 om hur han går till väga för att vara så bra förberedd som möjligt inför varje V75-omgång.

– Det gäller att studera och läsa på. Jag brukar börja läsa på tisdagen och läser sedan på varje dag. Jag läser varje kväll och tittar igenom loppen och jämför hästarna. Ibland blir det kanske lite för mycket, säger Lucic.

”Rolig tävling”

På lördag drar VM i V75 igång och det är något som intresserar den förre detta landslagsmannen.

– Jag har läst om det och det verkar vara intressant. Jag var in och kollade på det igår och det verkar vara kul. Alla sporter har tävlingarna där man plockar ut spelare och får poäng, och det är bra att travet har det också. Det är kul att tävla mot de andra och det är inte omöjligt att jag går med. Jag var med i DD-mästaren och det var en rolig tävling.

Vad tycker du om V75?

– Det är svårt men ett roligt spel. Jag spelar V75 i stort sett varje lördag. Ibland hoppar jag över då det går uppe i norr och man inte har så bra koll, men jag spelar allt som oftast. Jag brukar spela jokersystem, säger Teddy Lucic till Trav365.