”Längesen jag kände mig så himla uppåt”

TRAV

Travtränaren Malin Löfgren tar flyttlasset och lämnar Östersund.

Ny destination: Solvalla och Söderby Gård.

– Det var längesen jag kände mig så himla uppåt som jag gör just nu, säger hon till Trav365.

Foto: Malin Löfgren.

Malin Löfgren som har tagit fram, och haft stora famgångar, med den föredetta RIX-hästen Sanity har bestämt sig för att flytta. Om ungefär en månad är det planerat att lämna Östersund för Solvalla och Söderby Gård, som ligger några mil norr om Stockholm.

– Det känns jätte,jättebra faktiskt. Det var längesen jag kände mig så himla uppåt som jag gör just nu, säger Löfgren glatt.

– Allt har fallit på plats. Det är inget impulsbeslut, det är något som har växt fram under längre tid. Det har funnits tankar och idéer mest hela tiden, men nu har allt, som sagt, fallit på plats, fortsätter hon.

Vad säger hästägarna?

– Nu har jag inte ringt alla personligen, men jag mailat ut, och responsen är positiv. Jag förstår att vissa är besvikna, men det är ingen som har hört av sig och gnällt. Jag hoppas att jag har allas stöd. Det här innebär mycket fördelar för mig och Sanity.

– Den klass som Sanity är i nu betyder att det är mycket lopp i södra Sverige. Nu slipper han de långa resorna varje gång han ska starta.

”Lämnar inget i sticket”

På Söderby Gård kommer Malin Löfgren att få tillgång till uteboxar, som är anslutna till en hage. Där kan hästarna gå ut och in som de vill. Det är en perfekt lösning för henne, då det är så hon har det i Östersund för tillfället.

– Till hösten får vi se vad det finns för möjligheter, säger Löfgren.

Runt Elitloppshelgen planerar den blivande Solvalla-tränaren att flytta. Men allt är klart redan i dag. Hon har boxar och en lägenhet som väntar på henne.

– Jag tar med mig 3-4 hästar ner. Men vi ska lösa allt med de andra hästägarna, jag har inte tänkt att lämna någon i sticket.

Hur kommer det här att utveckla dig?

– Jag hoppas det kommer utveckla mig inom yrket och personligen. Det är mycket privata delar bakom...

Vad?

– Det är kanske lite personliga saker som man inte vill gå in på. Men när man mår bra privat, så brukar jobbet bli bättre också.

Är det kärleken som får dig att flytta?

– Ha ha, det är inte så det ligger till. Jag har inget som binder mig här hemma och de jag umgås med är från det här området jag ska flytta till.