Hockeystjärnan om jätteaffären – så ska hästen betala av sig

TRAV

För sex månader sedan satsade han miljoner – och köpte in sig på Caballion.

– Det blir jäkligt spännande, och jag hoppas att han kan springa in det jag köpte honom för, säger Mårtensson till Trav365.

Caballion, sex år, är en av Sveriges bästa hästar och har under sina fyra säsonger på tävlingsbanan sprungit in över 3,2 miljoner kronor. Umeåsonen Torbjörn Boström har ägt hästen under hela karriären, men för cirka en och en halv månad sedan köpte hockeystjärnan Tony Mårtensson in sig i stjärnan. Mårtensson köpte 40 procent av hästen, och han berättar nu för Trav365 om jätteaffären som enligt rykten ska ha varit på minst tre miljoner kronor.

– Jag köpte in mig i honom innan starten i Halmstad. Jag och ägaren har känt varandra länge, och jag har varit på honom flera gånger men han har backat varje gång. Men nu lät han mig gå med, och när jag äntligen fick chansen var jag tvungen att köpa in mig, säger Mårtensson till Trav365.

Var det en dyr affär?

– Det beror på hur man ser det, men det var ingen billig häst. Han har visat skyhög kapacitet, och jag hoppas och tror att han kan springa in det jag köpte honom för. Jag vill helst inte prata om beloppet.

Vad var anledningen till att du köpte in dig i Caballion? Vad är ditt mål med hästen?

– Det är en jäkla bra häst och jag tror att han har mycket kvar att visa. Vi vill vara med i de största loppen, och det här är det första året i eliten. Jag hoppas att han kan vinna något storlopp och att starta honom i Frankrike är ett kommande mål, han har visat att han kan tävla där.

Äger Pojke Kronos

Det är inte bara Caballion som Mårtensson deläger. Hockeystjärnan, som spelar i Rysslands förstaliga, KHL, är även med på Eros Tooma och Pojke Kronos som båda startar på lördag på V75. För bara några dagar köpte han även superstammade Brothers In Am tillsammans med några hocketkollegor, bland annat Challe Berglund, Per-Johan Axelsson och Patric Hörnqvist.

– Det är det senaste tillskottet. Jag har bara sett hästen på bild och det är en jäkla snygg häst och stammen är väldigt spännande. Hästen är bara ett år och det är lång väg att gå. Men vi är ett skönt gäng och vi kommer ha jäkligt roligt, det är jag helt övertygad om.