Trav

ÄNTLIGEN!

avErik Pettersson, Minimedia

Foto: aln

Stolpe ut i storloppen tidigare i år.

Men i Årjängs Stora Sprinterlopp fick Orecchietti, tränaren Stefan Hultman och kusken Örjan Kihlström revansch.

– Skönt att alla bitar fick falla på plats i dag, sa en lättad och glad Kihlström i vinnarcirkeln efter segern värd 700 000 kronor.

Orecchietti var tidigt påtalad inför Elitloppet, men både uppladdningen och själva Elitloppet blev bara strul för stjärnan.

En oväntad galopp på Umåker en månad innan huvudmålet följdes upp med missad finalplats i storloppet på Solvalla – med minsta möjliga marginal.

I mitten av juni, i Norrbottens Stora Pris, var det meningen att Hultmans häst skulle få sätta pricken över i:et, men loppet blev konstigt och Orecchietti sågs aldrig med segerchans.

Hultman: ”Känns fantastiskt”

Under lördagen var dock äntligen dags för revansch för både häst, tränare och kusk. Från utvändigt ledaren lekte Orecchietti hem Årjängs Stora Pris med 700 000 kronor i förstapris.

– Det känns fantastiskt, helt otroligt. Det var kul att han fick sätta pricken över i:et i dag. JA!!! utbrast tränaren Stefan Hultman i TV4 efter segern.

Örjan Kihlström fortsatte:

– Det blev ganska bra, trots att jag fick dödens. Med facit i hand blev det helbra. Det är en bra häst och det blev ganska lugnt tempo nu. Han är jättefin hästen, skönt att vi fick till det nu.

Det har varit lite stolpe ut i år, men det var skönt att alla bitar fick falla på plats i dag.

”Blev inte det loppet vi hoppats på”

Stig H Johansson var expert i TV4 och han var imponerad över Orecchiettis seger – men lite besviken på loppet i sin helhet.

– Orecchietti gör en fantastisk prestation. Och Örjan gör en fantastiskt prestation. Men det blev inte så bra lopp som vi hade hoppats, sa han.

Tvåa i loppet blev Quarcio du Chene med Björn Goop och till tredjeplatsen spurtade Roger Walmanns supersto Tamla Celeber, med till synes krafter kvar. Torbjörn Jansson fick äran att köra den hästen.

Segertiden blev 1.11,6 över 1609 meter med autostart.