”Jag har bra statistik på Bingolottohästen”

Publicerad:
Uppdaterad:

Därför vinner Bingolottohästen på lördag – experten om loppet

Foto: ALN/ANDERS DEROS

Bingolottohästen gör en av sina många comebacker under uppesittarkvällen i TV4 kvällen före julafton.
V75 avgörs samma kväll i Sundsvall och i den sista avdelningen har ATG:s Racing Manager synat ut vinnaren.
– Jag har bra statistik på Bingolottohästen, säger Nils Stahr

Värmlänningen med den något högtravande titeln Racing Manager har dragit i trådarna ända sedan Bingolottohästen introducerades i Bingolotto.
- Jag har valt ut det här priset sedan första början. Störst och värst var det här fenomenet i början och mitten av 1990-talet. Folk kanske minns när Leif Loket Olsson stod i svängen på Solvalla och tog emot vinnarna och att det var ett pris enbart för onsdagstävlingarna på Solvalla, säger Nils Stahre.
Nu på fredag är det dags för ett nytt samarbete mellan travsporten och Bingolotto. Det är uppesittarkväll med en jackpot på 47 miljoner kronor på V75 och Bingolottohästen återfinns i den sjunde och sista avdelningen i den extrainsatta V75-omgången från Bergsåker.
Personen som ringer in till programmet och vinner priset får följa sin häst i direktsändning.
Vilken häst har då Nils Stahre fastnat för den här gången?
- Uppdraget var att hitta hästen i den sista avdelningen och det blev 3 Staro Fantastic i V75-7. Jag brukar alltid göra så att jag ringer och stämmer av med tränaren innan jag bestämmer mig. Svante Båth på Bergsåker tränar Staro Fantastic. När Svante sa att hästen var bra för dagen och att han var optimist, ja då var det inte mycket att fundera på. Han är bra den här hästen.
 

Värd 200 000

Nils Stahre har inte fört statistik över hur Bingolottohästarna gått genom åren.
– Jag vet inte hur många som vunnit men tror att vi ligger ganska bra till i alla fall, om man jämför med tipsbranschen i stort, säger Nils Stahre.
Bingolottohästen kommer att ligga med som ett ring in-pris hela kvällen. Om den utvalde Staro Fantastic vinner får den som vunnit hästen 200 000 kronor och ett travsystem för 5000 kronor. Kommer hästen tvåa blir belöningen 100 000 kronor. Kommer den trea eller sämre får vinnaren 50 000 kronor.

Kanal 75/ Mikael Wikner

Publicerad: