Lokets stjärna jagar femte raka

TRAV

Ibiza Broline fortfarande obesegrad

Leif ”Loket” Olsson har stora framgångar med sina hästar.

På lördag startar Coolman Crown i V75.

Ikväll jagar obesegrade löftet Ibiza Broline femte raka inom V64.

Foto: ordkriget om bingolotto TV 4:s programchef Jan Scherman ger i dag svar på tal till Leif "Loket" Olsson som i gårdagens Aftonbladet på nytt kritiserade Bingolotto. Leif "Loket" Olsson förnekar att han är bitter. - Jag har min syn på saken och Scherman har sin. Jag tycker att man ska måna om de äldre tittarna.

Den folkkäre TV-profilen fortsätter sin satsning på travet. ”Loket” är lyckosam som hästägare och deläger flera stjärnor. En av dem är Hoof Beats som har vunnit fyra V75-lopp och sprungit in 1,3 miljoner kronor.

En annan är Coolman Crown som på lördag gör debut i gulddivisionen på Mantorp.

Ikväll gör hans Ibiza Broline en högintressant start inom V64. Det treåriga stoet är obesegrad efter fyra lopp och jagar ikväll sin femte raka seger.

– Per Lennartsson är idel lovord och håller henne högt. Det är en jättebra häst som vi matchar för svenskt TravOaks, säger ”Loket”.

Blir det ny seger ikväll?

– Hon har tyvärr ett dåligt läge och Goops häst (Miss Sixty) ska vara riktigt bra. Men den har ju i och för sig också ett dåligt spår. Normalt sett ska det vara en bra chans.

Hur kommer du att följa loppet?

– Tyvärr kan jag inte se det live eftersom jag är på ett jobb i Halmstad. Men jag spelar in loppet och ser det när jag kommer hem.

Vad säger du om Coolman Crown på lördag?

– Han gör debut i gulddivisionen och fick sämsta läget med spår tolv. Så det blir förstås mycket svårt att räcka därifrån.

– Men det är kul att hästarna är med i stora sammanhang och det blir en spännande vecka.

”Måste visa fingertoppkänsla”

Apropå debatten som har varit mellan media och kuskar på slutet, vad anser du om de här sista minuten-intervjuerna inför loppen?

– Man måste visa lite fingertoppkänsla. Jag förstår kuskarna som vill koncentrera sig när det är så nära inpå start. Erik Adielsson blev ju förbaskad när han körde min Hoof Beats då han fick frågan om varför hästen har blivit så bra. Den frågan behöver man ju inte ställa två minuter före loppet ska gå. Det är lite okänsligt, säger ”Loket”.

Michael Carlsson/Minimedia