Bergh häver sin bojkott

TRAV

Robert Bergh häver sin bojkott mot hemmabanan Bergsåker.

Det meddelade travbanan i ett pressmeddelande i dag.

– Jag ser fram emot ett fantastiskt 2008, säger Bergh.

Robert Bergh dömdes i oktober till 30 dagars avstängning för att drivit sin häst Citera för hårt under ett helt varv.

I samband med avstängningen meddelade stjärntränaren att han inte tänker köra fler lopp på hemmabanan Bergsåker så länge Erik Johansson är måldomare.

På tisdagen hävde Robert bergh sin bojkott.

– Även om jag fortsatt ej anser att straffet står i proportion till den handling som föranledde min månadslånga avstängning har jag efter samråd med Bergsåkers VD Johan Sundberg och måldomare Erik Johansson beslutat att ändra mitt tidigare ställningstagande och åter tävla på Bergsåker. Jag ser nu tillsammans med min personal, mina hästägare och kunder framåt mot ett fantastiskt 2008, inte minst på Bergsåker, där det första steget i en Norrländsk satsning kommer att innebära drygt 10 miljoner kronor i ökade prispengar, säger Bergh.

Från och med den 31 december och framåt kommer banans största tränare åter att finnas med i startlistorna på Bergsåker.

Banans vd Johan Sundberg ser fram emot att få se Bergh tävla igen.

– Bergsåker hälsar beskedet att banans störste tränare åter tävlar på hemmabanan med stor tillfredsställelse och glädje. Vi vill även i sammanhanget poängtera att vårt förtroende för vår funktionärskår och vår måldomare är fortsatt obrutet. Vi är glada att nu få fokusera på ett för Bergsåker fantastiskt 2008 tillsammans med både Robert Bergh och måldomare Erik Johansson.