”Hästen har aldrig känts bättre”

V75-1

TRAV

1 Golden Tilly (Ulf Ohlsson) hade halsprobem senast. Han är medicinerad för dessa och kommer rejält förberedd till den här starten, jag tror att han kommer att vara lika bra som när han varit som bäst tidigare. Innerspåret är både och; jag tror att han kan öppna bättre därifrån än från andra spår, men om det räcker till att försvara ledningen är svårt att säga. Jag tycker inte att han är sämre än någon annan och tror på bra chans om det löser sig, säger Glen Norman.

2 Matrix Reloaded (Örjan Kihlström) kändes fin senast. Formen är bra och andraspåret bör han klara, av, distansen är heller inte något problem. Han ska ses som en outsider, säger Örjan.

3 Thai Tanium (Jörgen Sjunnesson) har mycket fin form men har varit ute i lite för tuffa sällskap för att räcka riktigt på slutet. Vad jag förstår är det hårt emot nu också och han får nog vara nöjd med en ny fin slant, säger vår norska kontakt.

4 Excallibur (Lutfi Kolgjini) är en mycket kapabel individ. Ett roligt bud för den som garderar Dude Kemp.

5 Jos Cortina (Åke Svanstedt) kan bättre än senast. Formen har varit i stigande i föregående starter och kapacitetsmässigt har han få övermän i klassen.

6 Dude Kemp (Björn Goop) är en kapabel travare som svarade för en stark insats senast som tvåa. Det var första starten efter vila och normalt bör han bara bli bättre med loppet i kroppen. Jag tror att han ska kunna nyttja springspåret och den långa distansen passar honom fint. Jag kan inte vara annat än optimistisk och han är stallets bästa segerchans på lördag, säger Timo Nurmos.

7 Timetosaygoodbye (Fredrik B Larsson) har varit förkyld och formen är lite svårbedömd. Jag är annars nöjd med läget då han är startsnabb, och distansen är heller inget problem. Han avslöjar rätt väl i värmnningen hur han är för dagen och det får avgöra taktiken. Känns han fin kan jag tänka mig att prova i spets, säger Fredrik.

8 Sun Power C.G. (Erik Adielsson) får smyga med och jaga pengar.

9 S.J.’s Photocopy (Per Lennartsson) blev störd till galopp i sista sväng senast. Formen verkar hålla i sig och distansen är inga problem. Jag tror inte att han är mycket sämre än de andra, säger Stefan Melander.

10 Min Narkissos (Johnny Takter) har bra form och distansen är ett plus för honom. Men motståndet är för hårt och jag är nöjd om han åter gör ett bra lopp, säger Kari Lähdekorpi.

11 Lucky Dream B.L. (Peter Eriksson) var väl förberedd inför senaste starten, så det var ingen överraskning att han skulle vara så bra trots att han inte startat på ett tag. Han är allround och kapacitetsmässigt lika bra som de flesta i klassen. Från det här läget är vi utlämnade åt vad konkurrenterna gör. Jag kör snällt och ligger lågt angående vinstchans, säger Peter.

12 Brian Key (Kjell Svensson) gynnas av att det är voltstart och distansen är heller inget hinder. Men läget är förstås inte bra och Dude Kemp går knappast att slå under några förhållanden, säger Peter Walltin.

V75-2

1 Bull Trap (Erik Adielsson) kan ni läsa om i Stig H Johanssons krönika.

2 Friday Starlight (Johnny Takter) är osäker från start och galopprisken är stor. Distansen klarar han och skulle han gå felfritt duger han bra, säger Kari Lähdekorpi.

3 Askö Toy (Dagfinn Aarum) känns väldigt bra.. Vi har behandlat henne efter senaste loppet eftersom jag då tyckte att hon inte var helt ren i travet i sista sväng. Hon är stark och rejäl och jag tror att distansen ska fungera. Startsnabbheten är det inga fel på och jag ser gärna att hon får gå i ledningen. Vi kommer att prova henne med lättare balans på framhovarna i värmningen och hoppas på att det faller väl ut, i så fall får hon givetvis så i loppet också. Jag tror på chans, säger Per-Arne Persson.

4 Gratiano (Sören Eriksson) var fin vid segrarna de två första gångerna jag körde och senast värmde han jättebra men slog då upp en hovspricka i loppet, så den starten är bara att glömma. Jag känner inte hästen så väl ännu men det jag känt hittills av honom är det en trevlig häst på alla sätt och vis. Jag tycker att han verkar vara lite väl lågt rankad på sina ställen, som jag ser det ska han räknas i ett öppet lopp, säger Sören.

5 Axet Crown (Daniel Olsson) har bra form. Han kan öppna snabbt även från femtespår och får han bestämma i ledningen är det inte omöjligt att det kan hålla.

6 Mellby Que Vadis (Björn Goop) är i bra form och utvecklas positivt för varje start. Senast satt han fastlåst som sexa och han hade en hel del sparat. Jag har ingen riktig känsla för hur fort han kan öppna från sjättespåret men jag hoppas att han kan hitta ner i ett vettigt slagläge. Den långa distansen är en fördel och jag hoppas på en plats bland de tre, säger Timo Nurmos.

7 Pine Joss (Johnny B Karlsson) känns fin. Han blev lite för het senast, därav galoppen. Vi kommer nog att byta bett till den här starten för att få honom lite lugnare. Jag tycker att han klarade lång distans bra näst senast. Han är rätt startsnabb och jag vill att han körs i ledningen. Jag tycker inte att han är sämre någon annan och bland de tre har vi tänkt oss att sluta i alla fall, säger Kenneth Engström.

8 Pine Brook (Claes Sjöström) är inte avågad i öppet lopp.

9 Gigant Tilly (Örjan Kihlström) är en av de med mindre chans i öppet lopp.

10 Admiral Sea (Roger Malmqvist) har jag trott mycket på men han var en ”stökpelle” som treåring och är inte helt rumsren nu heller. Men han har skött sig bra i loppen i år och enda gången han gått bakifrån i år skötte han sig bra. Det är en häst för framtiden men med tanke på läget ser jag den här starten som en möjlighet för honom att vara med och lära sig. Men det är klart att vi går för vinst och balansen blir den optimala; barfota runt om, säger Patrik Södervall.

11 Hällhammar Jobie (Per Lennartsson) vann från ledningen senast men jag tyckert nog att han är bättre bakifrån. Men från det här dåliga läget kan han knappast vinna, även om jag tror att distansen är en fördel, säger Mats Lindberg.

12 Humble Broline (Peter Untersteiner) ser allt bra ut med. Det kan bli trafikproblem från det här spåret men det är annars en häst som jag tror kan hävda sig på riksototon och över distansen, säger Peter.

V75-3

1 Persos Yankee (Erik Adielsson) kan ni läsa om i Stig H Johanssons krönika.

2 Finish First (Johnny Takter) är jämn och säker. Han frår smyga med och slår inte de bästa i det här loppet, säger Kari Lähdekorpi.

3 Across the Lines (Jörgen Sjunnesson) är svårmatchad; de har rätt få lopp de här hästarna som gått ur Silver och jag skulle inte ha något emot att se någon form av ”mellanklass” för de som är snäppet under de bästa. Det som skiljer Across the Lines från de allra bästa är att han inte är tillräckligt startsnabb. Jag är nöjd om han gör ett bra lopp, säger Hans Adielsson.

4 Garantido (Daniel Olsson) var nog plågad av en sträckning eller vrickning senast – dessutom var det allmänt dålig uppladdning inför den starten. Vi har kollat upp honom utan anmärkning och nu ser allt positivt ut. Jag tror att han kan slå samtliga i det här loppet om han får rätt resa, säger Mats Remneby.

5 Race Fan (Carl-Erik Lindblom) är ute på bättre distans nu än senast. Han har framförallt styrkan som sitt vapen och tål att gå en rejäl långspurt. Det kan räcka hela vägen och han känns som ett givet streck.

6 Mystical Dream (Åke Svanstedt) har fin form och är startsnabb. Inte omöjligt att han kan räcka med maxklaff.

7 Max Prix (Roger Malmqvist) tjänade stora pengar som unghäst och har haft svårt att växa in i kostymen. Nu är han dock på rätt väg och senast var han väldigt bra. Nu är motståndet hårdare men han kusken får ändå ladda från start för att om möjligt komma ner till sargen. Det är en smygare och en matlapp som gäller, säger Patrik Södervall.

8 Solero Briljant (Peter Untersteiner) verkar klart på G med två starter innanför västen. Han kommer att göra ett bra lopp men läget gör att jag måste liigga lite lågt, säger Peter.

9 Super Light (Jörgen Westholm) är givetvis en av de som kan vinna men lite överstreckad är han från det här läget.

10 Flying Herkules (Björn Goop) har fått två lopp i kroppen och börjar närma sig toppformen. Senast snubblade han till 500 meter före mål och tappade värdefull position men kom tillbaka på ett bra sätt som fyra. Tyvärr fick han ett bakspår men vi hoppas på ett bra tempo i loppet. Får han bra ryggar att följa under slutvarvet brukar han kunna avsluta raskt över upploppet, säger Timo Nurmos.

11 Marquis du Pommeau (Ulf Ohlsson) var rejäl senast som tvåa bakom Super Light efter en resa utvändigt om denne. Normalt bör han gå framåt med loppet i kroppen. Våra två hästar är relativt jämnbördiga men brottas med tråkiga utgångslägen. Löpningsförloppet avgör nog vem som är i först i mål av dem, säger Timo Nurmos

12 Bar Code (Örjan Kihlström) kan ni läsa om i Stig H Johanssons krönika.

V75-4

1 Mjölner Turbo (Ulf Ohlsson) är det alltid en viss galopprisk med. Han kan väl som bäst hamna i tredje invändigt från det här läget och distansen är ingen som gynnar honom. Det ser ut att kunna bli hårt tempo och det är i så fall något som gynnar min häst. Men att vinna blir svårt, säger Jan-Olov Persson.

2 Haugs Gutten (Dagfinn Aarum) var dålig senast och det gör honom svårbedömd nu. Normalt sett är han startsnabb men jag tror att han får svårt att svara ut Arion. Om han återfunnit formen bör han sluta i tätstriden, säger vår norska kontakt.

3 Amor Even (Björn Goop) gick starkt efter galopp senast mot flera av de konkurrenter han nu möter. Han kan inte blanda sig i spetsstriden men är deston bättre till slut. Han bör vara ett tidigt streck, säger vår norska kontakt.

4 Gideon (Jan-Olov Persson) är väl ungefär likvärdig med min andra häst i loppet och precis som Mjölner Turbo är han inte gynnad av distansen. Formen är fin men någon vinstbud är han knappast, säger Jan-Olov.

5 Arion (Hans Christian Holm) är ruskigt startsnabb och bör leda det här loppet länge. Men senast släppte han ledningen och kunde sedan spurta ner konkurrenterna, vilket gör att man kan fundera på taktiken här. Oavsett vad man väljer tycker jag att Arion är ett givet streck, säger vår norska kontakt.

6 Hemne Pil (Björn Garberg) har ett lopp i kroppen efter lång vila. Han kördes snällt i comebacken och kommer nog att göra det igen. Känslan är att han behöver fler lopp i kroppen innan han kan vara med och slåss om segern i så här kvalficerade sammanhang, säger vår norska kontakt.

7 Clay (Robert Wilhelmsson)är nyttig men har inte vunnit på länge och gör det inte den här gången heller.

8 Stjernelyn (Andre H Stensen) var bra senast. Han är inte sämre än någon annan i loppet men åttodespår på svenska V75 känns inte som något vinstläge. Trots allt tycker jag inte att man kan räkna ut Stjernelyn, säger vår norska kontakt.

9 Juni Blixten (Åke Svanstedt) är nyttig men inte riktigt lika bra som de bästa norska hästarna i det här loppet. Han bör inte vara mer än max en platschans, säger vår norska kontakt.

10 Vimseld (Örjan Kihlström) är pigg, glad och fin. Senaste starten är bara att glömma, banan var som en sandlåda och vi plågade honom inte det minsta. Formen är mycket bättre än och nu rycker vi åtminstone framskorna. Loppet ser ut att vara jämnt men jag kan ärligt talat motståndet för dåligt för att kunna uttala mig om eventuell vinstchans, säger Kjell O Jonsson.

11 Troll Jokeren (Bo Eklöf) är en häst som startat en hel del i Sverige på slutet och gjort det bra. Han är rätt så speedig men står nog lite för långt bak för att räcka ändra fram, säger vår norska kontakt.

12 Aldermarin (Kenth Åkerlund) får svårt att runda samtlig

V75-5

1 Stunning Holly (Erik Adielsson) tar ledningen, inget snack om saken, ingen tar en längd på min häst. Sedan är frågan vad det kostar att försvara ledningen och det är väl så att taktiken får ge sig. Normalt sett går hon bäst med ett lopp i ryggar men i den form hon är i nu tror jag att hon kan gå i ledningen också. Hon är streckvärd, säger Glen Norman.

2 Nisse Lenson (Åke Svanstedt) är ute över lite andra förutsättningar nu men det verkar vara en allround häst. Han har höjt sig lite för varje gång han startat i min regi och jag hoppas givetvis att han kan hålla den trenden. Jag har inte koll på hur startsnabb han är och med tanke på hur jämnt det är i V75 kan jag vara helt nöjd med exexempelvis en sjätteplacering bara han åter gör ett bra lopp, säger Patrik Södervall.

3 Santana Ås (Tom Horpestad) gick bra bakifån senast men sina bästa lopp har ha gjort i ledningen och jag gör så klart ett allvarligt försök att komma dit. Jag hoppas att de tuffa loppen på slutet kan ha utvecklat honom ytterligare och ser honom som en av de som kan vinna, säger Tom.

4 Don Ariel (Björn Goop) är i bra form. Han är anständigt startsnabb och bör hamna bra till men han står hårt inne i loppet och det kan bli svårt att vinna, säger Olle Goop.

5 Magic Wind (Johan Untersteiner) har känts helt okej på slutet men har väl normalt lite svårt att räcka ändra fram på V75, säger Örjan Kihlström som kört i de senaste starterna.

6 Rubberman (Torbjörn Jansson) stumnade lite till slut senast och var inte lika fin som i Gävle gången före, då han var ruggigt fin. Löpningsförlopp och slutresultat beror väligt mycket på hur han agerar för dagen, när han är på topp har han kapacitet för att vinna ett sådant här lopp. Men efter senaste starten misstänker jag att det kan vara lite nedåtform, säger Torbjörn.

7 Joel Cortina (Lutfi Kolgjini) höll starkt senast på en fin tid. Risk för ny tung resa men om det löser sig kan han vara med och strida om segern.

8 King of Mystic (Johnny Takter) kan inte vinna härifrån, säger Kari Lähdekorpi.

9 Westside Fancy (Carl-Erik Lindblom) har visat fin form i de senaste starterna. Näst senast vann hon från ledningen och senast blev hon oplacerad som fastlåst men hon hade gott om krafter i behåll. Den korta distansen är inget som gynnar henne men vi hoppas att det blir bra tempo i loppet. Klaffar det med positionerna kan hon spurta fint till slut, säger Timo Nurmos.

10 Superior Dust (Örjan Kihlström) fick gå för tidigt senast men var lite sämre än i föregående starter. Hon är speedig men det krävs tur om hon ska kunna vinna, säger Örjan.

11 Device (Håkan Eriksson) är en bra häst med ett tråkigt läge. Man måste vara realist och med ett sånt här läge går det inte att vara alltför optimistisk, säger Hockey.

12 Ringside (Kajsa Frick) har bra form men är bäst med tätkänning, vi får vara nöjda med en slant, säger Kajsa.

V75-6

1 Trim (Björn Goop) får hänga med så gott han kan i detta hårda gäng. En fin slant ligger klart inom räckhåll, säger Olle Goop.

2 Micro Mesh (Lutfi Kolgjini) kan vinna om han når ledningen. Bakifrån får han svårt att rå på sina huvudkonkurrenter, Lord Capar och Boulder Classico.

3 Lord Capar (Örjan Kihlström) har aldrig känts bättre än i den senaste starten. Han höll ledningen lätt från innerspår näst senast i Norge så startsnabbheten är det inget fel på, men jag tror inte att han kommer förbi Micro Mesh den här gången. Jag tror dock inte att det är avgörande för hans del. Med tanke på att han nästan aldrif förlorat i felfritt lopp är det klart att jag tror på vinstchans, säger Örjan.

4 Boulder Classico (Pekka Korpi) känns fortsatt jättefin efter den senaste starten. Det är givetvis tufft emot i en E3-final men jag tror att min häst är med och slåss om segern, även om jag har respekt för en sådan som Lord Capar, säger Pekka.

5 B.W.L.Champion (Kajsa Frick) var kanske inte som allra bäst senast men det kan ha varit så att det var banan som spelade honom ett spratt. Formen är fortsatt bra och jag kommer att ladda från start eftersom han är startsnabb. Jag vet inte om vi kan ta oss förbi samtliga konkurrenter från start men om vi gör det blir det nog så att jag släpper ledningen till någon bra. Jag tror att det blir svårt att vinna loppet men tycker att vi har en vettig chans att vara bland de tre främsta. Om banan blir fin är vi inne på att prova honom barfota runt om, säger Kajsa.

6 Infiniti Broline (Erik Adielsson) kan ni läsa om i Stig H Johanssons krönika.

7 Traveling Man (Ulf Ohlsson) har gjort bra lopp varje gång på slutet men det har inte stämt riktigt med positionerna och det är därför det inte har blivit några segrar. Formen är i alla fall ordentligt på gång och jag tror till och med att han kommer att vara lite vassare till det här loppet. Uffe får prova att köra till en bit från start och då han är kvick ut så kan det förhoppningsvis bli en bra position direkt. Jag tror det blir svårt att räcka till seger men skulle det klaffa under vägen så är en plats ingen omöjlighet. Han gick med skor senast men nu blir det barfota runt om, inga andra ändringar, säger Svante Båth.

8 Lavec Kronos (Åke Svanstedt) har hög kapacitet men ett dåligt läge. Under normala förhållande kan han inte rå på de bästa i det här loppet.

9 Insect Face (Johnny Takter) är en gudabenådad travare som haft problem med självförtroendet. Vi har jobbat mycket med hans psyke och det börjar ge utdelning. Tidigare har han väldigt tagen efter loppen men efter den senaste starten gick han på bakbenen och var väldigt pigg, vilket förstås är glädjande. Jag hoppas på en smygresa på innerspår och med maxklaff kan han vara trea-fyra. Senast gick han barfota runt om för första gången och det blir den balansen igen, säger Marcus Lindgren.

10 Conway Ås (Joakim Lövgren) blir allt bättre men får vara nöjd med en slant denna gång.

11 Anthon Bris (Jim Frick) är inget för spelarna.

12 Conrads Epilog (Johan Untersteiner) visade upptform senastg men bör inte kunna räcka till vinst denna gång, säger Örjan Kihlström.

V75-7

1 All Tempest (Jenni H Åsberg) är startsnabb och i form. I det här tuffa gänget kanske han ändå gör sig böst med en smygare. En plats kan han nå, att vinna blir svårt.

2 Oki to Chill (Troels Andersen) går ut här av den enkla anledningen att det är sista chansen för honom innan han går ur klassen. Han verkar ha tagit loppet i lördags på ett bra sätt och med en häst som vinner varannan start måste man alltid vara optimist. Det är två saker som oroar. Dels att han kan vara lite stressad bakom bilen, senast var det inte långt ifrån att han återföll till gamla (galopp)synder. Dels att Rommes bana är lite lös, och min häst kräver fäste. I övrigt ser allt ut som inför tidigare starter, säger Lars Öström.

3 Nisse (Carl-Erik Lindblom) har fyra andraplatser på sex starter i år men någon ickevinnare känns han knappast som. Om tempot blir hårt kan han spräcka nollan denna gång.

4 Queen Isabella (Ulf Ohlsson) har bra form men möter hårdare hästar nu. Får svårt att blanda sig i den absoluta tätstriden.

5 Arras T.C.B. (Åke Svanstedt) svarade för en urstark insats senast. Han är tuff nog att vinna det här loppet från de flesta positioner.

6 Iceland (Örjan Kihlström) är en jättefin häst som duger bra i klassen. Sedan är frågan var han hamnar; även om han är startsnabb kan det strula från det här spåret. Det är inte heller så lätt för en fyaråring att gå ut och vinna på V75, men visst tror jag att han kan vinna om han får rätt resa, säger Stefan Melander.

7 Tom Raider (Erik Adielsson) är värd en seger. Kan ta den här med klaff.

8 Gidde T.H. (Johnny Takter) gick bra senast men har fått samma dåliga läge igen. Eftersom han återigen kommer att hamna bland de sista går det inte att ha några förhoppningar om vinst, säger Kari Lähdekorpi.

9 Nightbreed (Åke Lindblom) är inte dålig bakifrån men helt klart trivs han bäst i ledningen och dit kommer vi ju inte nu. Formen är annars fortsatt på topp och jag tror att han kommer att göra ett bra lopp. Jag tror alltid på mina hästar men realisitiskt sett blir det svårt att vinna, säger Åke.

10 Stormy Sand (Per Lennartsson) kan inte vinna V75 från bakspår, säger Kari Lähdekorpi.

11 Sobel Alex (Peter Untersteiner) gick riktigt bra i skymundan senast, formen är på G igen och han är bra i ordningen. Precis som mina övriga hästar i omgången har han fått ett däligt läge och i den tuffa klass han befinner sig i är det tufft att begära vinst härifrån. Ska man streckan ågon av mina tre i omgången är det Humble Broline i V75-2, säger Peter.

12 Carpaccio (Håkan Eriksson) är bra i ordning men är nog bäst med tätkänning. Kapacitetsmässigt matchar han de här konkurrenterna men det är bara att hoppas på hårt tempo om det ska kunna räcka till en tätplacering, säger Ho

Spetsstriden

V75-1: Springspåren ser ut att göra upp. Det lutar starkt åt att Dude Kemp tidigt sitter i ledningen.

V75-2: Flera som anmäler intresse om att köra i ledningen; Askö Toy, och Pine Joss vill till spets och ska enligt tränarna köras där i så fall. Axet Crown vill säkert också ha ett ord med i laget.

V75-3: Man bör nog chans med Persos Yankee som är snabb men också lite osäker vid laddning. Utifrån utmanar främst Mystical Dream.

V75-4: Vi tror klart mest på Arion.

V75-5: Stunning Holly kan ta emot Santana Ås om kusken vill.

V75-6: Vår känsla är att Boulder Classico frontar.

V75-7: All Tempest är snabb ut men kan nog tänka sig att släppa. Oki to Chill har bra chans att få överta.

Galoppvarning

V75-1: Galoppen senast var ren otur men även normalt sett är Matrix Reloaded aningen osäkrare än snittet.

V75-2: Friday Starlight har haft svårt att sköta sig i de senaste starterna.

V75-3: Guldhästarna är travsäkra.

V75-4: Mjölner Turbo och Stjernelyn är inga pålitliga kort.

V75-5: Joel Cortina är den som utmärker sig statistiskt.

V75-6: Trots orutin känns ingen av E3-finalsiterna påfallande osäker.

V75-7: Arras T.C.B. gör i genomsnitt bort sig med galopp i var tredje start.

Tänk på att...

...Garantido (V75-3) aldrig fann sig tillrätta inför sin start på Visby senast. Förutom att han kände av en skada åt han dåligt. Den starten lägger vi därför till handlingarna.

...Örjan Kihlström sällan lägger ut texten men mellan raderna låter han väldigt uppåt angående Lord Capars chanser i V75-6. Även om vi tror mest på Boulder Classico vågar vi därför inte plocka bort Lord Capar från vårt bolagssystem.

...Nightbreed (V75-7) vunnit sina två senaste starter från ledningen. Bakifrån har han ännu inte varit riktigt lika vass.

Spiken

Dude Kemp (V75-1) låter det väldigt bra på, samtidigt som det hörs på konkurrenterna att de har respekt för honom, vilket talar för att han kommer att få en del gratis. En favorit som blir svår att fälla

Luringen

Nisse Lenson (V75-5) har funnit sig väl tilrätta hos Patrik Södervall. Han är startsnabb och bör få en fin resa i den främre träffen i ett lopp som kan komma att köras i hårt tempo, något som gynnar Nisse

Bästa spelet

Boulder Classico (V75-6) blir nog minst betrodd av tre hästar (Micro Mesh och Lord Capar de andra två) som på förhand ses med bra chans i E3-finalen. Vi tycker att Boulder är värd en slant.