”Det går åt helvete”

TRAV

Lähdekorpi orolig för svensk travsport

Foto: Kari Lähdekorpi.

Ett utländskt spelbolag har gjort entré på den svenska marknaden.
Det gör Kari Lähdekorpi orolig för svensk travsport.
Han går till fränt angrepp mot ATG, STC – och sina kollegor.
– Det går åt helvete om ingen gör något, säger han.

Förra veckan stod det klart att Unibet utmanar den svenska speljätten Aktiebolaget Trav- och Galopp (ATG). De kommer att erbjuda poolspel på svenskt trav med betydligt högre återbetalning än ATG. Detta möjliggörs av att Unibet är ett utlandsskrivet bolag och inte beskattas i Sverige, som ATG. Det utländska spelbolaget har även köpt upp den svenska internetsidan Travnet.

”En piss i Mississippi”

Kari Lähdekorpi gick direkt ut och tog avstånd mot deras agerande. Han skickade ut SMS till landets tio största tränare att de ska bojkotta Travnet.
Halmstadtränaren är mycket orolig för svensk travsports framtid.
– Det är självklart att de gör allt det här för egen vinnings skull. Det är bara så löjligt att höra att de vill värna om svensk travsport och vara med och stötta med prispengar. Vi ska absolut inte ha något samarbete med dem, säger Kari Lähdekorpi.
– De säger att 15 till 20 procent av deras totoöverskott ska gå till prispengar. Men ingen vet hur mycket det blir. Och alla kan räkna ut att det är en piss i Mississippi.

”Oerhört fegt och dåligt”

Lähdekorpi och många andra tränare väntar nu på ett motdrag av ATG och STC (Svenska Travsportens Centralförbund).

– Jag är både förvånad och besviken över att ingen har agerat ännu. Men Unibet kom säkert ut med den här nyheten medvetet nu för de visste om att travets makthavare är på OS i Kina.

– Sedan säger en del av mina kollegor att de vill avvakta. Men vad ska de avvakta på? Det är ett av de värsta ord jag vet, för allt är så avvaktande i det här landet. Jag tycker att det är oerhört fegt och dåligt av de tränare som fortfarande står med på Travnets sida, som bland annat bloggare.

– Man måste snart ifrågasätta ledningen för svensk travsport. Om inget görs nu går det åt helvete, säger Kari Lähdekorpi.

Michael Carlsson/Minimedia