Goops nya mål – 30 miljoner kronor

Av: Patrik Fernlund, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: ALN

2008 vann Kari Lähdekorpi tränarligan med över 30 miljoner inkört till stallet.

Men nästa år får han se upp – då satsar Stall Goop på att köra in mer pengar än någonsin.

– Klaffar det till 100 procent kan vi komma upp i 30 miljoner, säger Olle Goop.

Det blev en stenhård strid i tränarligan 2008. Länge var det jämt men det blev Kari Lähdekorpi som drog det längsta strået och trots att det återstår några tävlingsdagar på året är han redan klar som vinnare.

Målsättningen: 30 miljoner

Men Kari Lähdekorpi får se upp nästa år. Då kommer nämligen Stall Goop hårdsatsa för att slå Lähdekorpis siffror.

På Goops hemsida kan man läsa att målsättningen nästa år för stallet är att komma upp i 30 miljoner kronor i inkörda pengar. I år har stallet kört in 21,7 miljoner och måste alltså öka kraftigt nästa år för att nå sin målsättning.

Är det en rimlig målsättning?

– Ingenting är omöjligt brukar man säga och hoppas kan man alltid göra. Men har vi en 100 procentig säsong så har vi kapacitet för att komma upp i de sifforna, det är jag övertygad om.

Är du nöjd med hästarna du har i stallet?

– Vi har en bra bredd och våra hästar klarar sig bra på Solvalla och på V75. Men vi har inte haft någon större tur i de större loppen och det är där de stora pengarna kommer in. Det hoppas vi vänder nästa år.

Vilka hästar hoppas du mest på nästa år?

– Oj, svår fråga. Men en sådan som Quarcio du Chene har mycket pengar att tjäna. Även Ivory Tilly kan plocka hem mycket pengar. Sedan har vi Global Investment och Conny Nobell. Kommer Conny Nobell tillbaka tror jag han har mycket pengar att tjäna. Sedan har vi en fin tvååring som heter Santanic som har Thai Tanic som pappa, den har vi en hel del förhoppningar på, säger Olle Goop till Trav365.

Publicerad: