Experten: ”Har ett stort löfte för framtiden”

PLUSBETYGEN EFTER V86: Stoet belönas med fem plus • Här är expertens val

Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD
Trav365:s Nils Larsson ger fem plus till Hossiana Boko och Oskar J Andersson efter segern i V86–7.

avTrav365

TRAV

Bra tryck i loppen, perfekta förutsättningar – och några vassa insatser.

Allra mest imponerade Hossiana Boko.

Wow, vilken insats!

Fantastiskt väder på V86-banorna Åby och Solvalla och vi bjöds på en försmak av vad sommaren kommer att bjuda på. Det smittade kanske även av sig på kuskarna, för det blev rejäl körning i flera av loppen i kväll. Kul och uppfriskande!

Spelmässigt var det ingen vidare romantisk tillställning och utdelningen stannade på blygsamma 2 089 kronor för full pott. Det medförde jackpot på sex rätt, så det är bara att ladda om till nästa vecka.

Här är V86:s 5 bästa prestationer – och den sämsta:

Vem: 6 Hossiana Boko (Oskar J Andersson), V86-7

Kommentar: Fick utstå stenhård press i ledningen vilket hade fått de flesta hästarna att kasta in handduken i god tid innan mål, men inte Hossiana Boko.

Hon bara sträckte på sig och ville verkligen vara först hela vägen in i mål. Här har Jörgen Westholm ett stort löfte inför framtiden.

Vem: 10 Urban Kronos (Örjan Kihlström), V86-2

Kommentar: Blev fast med krafter sparade i senaste starten men nu var det läge att spänna bågen lite hårdare. Han kopplade greppet lekande lätt in på upploppet och vann avstannandes, med tillsynes gott om krafter kvar.

Vem: 8 Västerbo Exact (Thomas Uhrberg), V86-1

Kommentar: Fick en rätt så hård inledning på loppet men visade att han håller hög klass och kunde vinna även om formen inte var helt på topp. Kommer segerstrida även inom V75 framöver.

Vem: 5 Fighting Bax (Örjan Kihlström), V86-2

Kommentar: Återkom efter halsoperation och kunde kontrollera loppet utan problem. Med det här loppet i kroppen kommer han säkerligen gå framåt ytterligare och han blir spännande att följa under sommaren.

Vem: 7 Rim Perfect (Kaj Widell), V86-8

Kommentar: Inför loppet var tränaren Hans R Strömberg lite orolig för distansen då hon är mer stark och att hon behövde tempo på loppet. Hur man löste det? Bomba framåt i spåren direkt och bara vara bäst, läckert!

Vem: 2 Poplar Broline (Peter Untersteiner), V86-5

Kommentar: Efter den imponerande segern förra starten så spelades Poplar Broline till storfavorit. Hon utmanades hårt i starten och i en tight situation så blev det galopp. Bara att ta nya tag.

NILS LARSSON

Här är de fem högsta V86-vinsterna 00:33
ARTIKELN HANDLAR OM

V86

Solvalla

V75