Klartecken för animerade lopp – och hoppning

Av: Erik Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Här är spelformerna som kan bli verklighet när ATG får nya rättigheter: ”Finns varianter”

LÅTSASTRAV  Har du alltid drömt om att få spela på Rolf-Göran Bengtsson när han hoppar? Eller på animerade låtsas-hästar? Då behöver du inte vänta länge till. I går gav regeringen ATG klartecken att utveckla sina spelformer. Näst på tur kan med andra ord vara virtuella travlopp och hästhoppning. ”Det är fortfarande hästar”, säger ATG:s vd Hans Skarplöth, till höger.
Foto: TT & STEFAN MATTSSON
LÅTSASTRAV Har du alltid drömt om att få spela på Rolf-Göran Bengtsson när han hoppar? Eller på animerade låtsas-hästar? Då behöver du inte vänta länge till. I går gav regeringen ATG klartecken att utveckla sina spelformer. Näst på tur kan med andra ord vara virtuella travlopp och hästhoppning. ”Det är fortfarande hästar”, säger ATG:s vd Hans Skarplöth, till höger.

ATG har fått statliga rättigheter att utveckla nya spelformer.

Näst på tur kan vara hästhoppning – och animerade travlopp.

– Det finns massvis med varianter man kan tänka sig, säger ATG:s vd Hans Skarplöth.

ATG kan komma att erbjuda helt nya spelformer fram över. I går kom regeringens beslut om att utöka spelbolagets tillstånd från och med januari 2014.

Bland de nya rättigheterna finns rätten att spela på tävlingar arrangerade av ridsportsförbundet som ­exempelvis hästhoppning.

– Det skulle vi kunna få göra ja, säger ATG:s vd Hans Skarplöth men betonar att inga spelformer är spikade:

– Det finns massa saker vi måste kolla på innan vi kommer göra någonting. Vilka rättigheter vi ska använda.

Det är inte så att vi kommer få se Malin Baryard-Johnsson och Rolf-Göran Bengtsson på V75?

– Haha nej det skulle jag inte tro. Nej där kan jag säga nej till dig utan att darra på rösten.

Virtuella spel

En annan nyhet är att man framöver kommer att kunna erbjuda så kallade virituella spel. Det finns olika varianter där spelaren spelar på gamla travlopp som anonymiserats eller att man helt enkelt spelar på animerat trav.

– Det som är bra med det är att det fortfarande är hästar, säger ATG:s vd.

Även om de är animerade?

– Ja, sen om det ska vara animerat eller äldre arkivlopp som gjorts anonyma vet jag inte. Med det ger oss möjligheter att erbjuda spel vid andra tidpunkter än när det pågår riktigt trav. 

Ni erbjuder redan spela alla dagar i veckan, behövs den här typen av trav också?

– Ja frågar du våra kunder finns det absolut ett behov av att erbjuda fler spel. Sen vet jag att det finns det som tycker att det är för mycket spel men i slutändan måste ansvaret för om man ska spela ligga på kunden själv.

Fick ja av staten

Även om regeringens tillstånd gäller från 1:a januari så räknar ATG inte med att vända upp och ned på sitt spelutbud direkt.

– Det enda jag kan säga är att vi ska ha väldigt låga förväntningar på att vi kommer förändra världen under 2014, säger Hans Skarplöth.

Samtidigt som ATG fick ja på många ansökningar avslogs planerna på möjligheter till internationella aktiviteter och nya val av försäljningsplatser.

Publicerad: