Nybrink: ”Favoriten i första är alltid spikbar”

Expertens krönika med V75-tipsen till Romme

Micke Nybrink
Micke Nybrink

Ska bli kul att se honom igen.

Så länge han springer 1.11 hela vägen spikas han.

Sista chansen tar monstret Digital Ink.

Men han står nog över finalen.

Den som inte gillar Rommes V75:a har problem. För en normalt funtad travtok är påsktravet i Dalarna en klassiker och om jag börjar räkna upp minnen från just den här tävlingsdagen får vi hålla på hela spalten. Soligt är det alltid också. Underbart. Vi kan väl nöja oss med att minnas Friction: det var då historien tog sin början, påsken 2012 när han vann på 1.11,1 och Melander chockades svårt och satt med öppen mun hela upploppet. Jag med.

Singelstrecka och bläddra

V75-1: B.B.S.Sugarlight är väl en av de värsta metamorfoser vi sett? Han springer i farter som guldhästarna knappt klarar och han gör det utan att flåsa, den lille rackarn.

Senaste showen på 1.11,5/2 140 auto fick mig att kalla honom en brun Messias på fyra ben. Just då kändes det så i alla fall – Davids son var här. Singelstrecka och bläddra. Favoriten i första är alltid spikbar.

  V75-2: Fint lopp där pampiga Venkatesh blir favorit. Läget är kattskit och jag förordar Borga Effekt som Goop körde 1.08 sista 500 med senast, spurten var ilsken och skrek nästa gång. Chippen Ås följer bilen och ska fångas in i front.

  V75-3: Med Nahar struken är det upplagt för duell mellan On Track Piraten och Digital Ink. För mig behövs ingen betänketid. Med två lopp i kroppen är ”Inken” från Enköping ready to rumble och när han är det brukar han få som han vill. Örjan Kihlström säkerställer att det inte blir något tok, eller hur Tarzan?

  V75-4: Månprinsen A.M. är den nya kallblodskungen, det blev han redan förra året när han bankade Hallsta Lotus gul och blå i SM. Toppchans. Motbuden, för att få miljonpotential, heter Stamping och Hibogubben. Det siste var djävulskt bra senast.

  V75-5: Hanky Panky Pagan har jag gillat länge och det beror inte bara på namnet. Hon är en rätt bra häst också. Comebacken senast var fin, drygt 1.11 sista 1 000  meterna var en lagom ursotning och jag bröstar upp mig och spikar. Kör som om hon är bäst, Robert.

V75-6: Petri Salmela har härlig stallform, tog en dubbel på Solvalla i onsdags, och Prey Frontline har lite chans att leda hela vägen. Han är en läcker typ och formen pekar mot himlen.

Ändå, loppet är svårt och med Vendi i dödens som kamikaze kan det bli vad som helst. Alla på lappen.

  V75-7: Jätteknepig avslutning och Asterix Hornline känns iskall från innerspår bakom bilen som favorit. O.P.Q.C. gillas och kan vara dubbeldraget. Men ska jag vara ärlig så har jag inte en aning.

Bråkiga avelshingstar

Till sist: Varför blir alla avelshingstar så bråkiga? För att de inte får ligga?

Enligt V75-Guidens chefredaktör är jag en idiot som inte tog reda på att Finder Keepers var en idiot där slakt var enda räddningen (host). Det hade jag fått reda på om jag kollat fakta med ägaren. Äsch, klantigt, för ägaren är såklart objektiv. Ursäkta mig. Gigantisk pudel.

Och synd att han inte fick 100 ston – då hade han ju varit lugn och fin och fått leva. 

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!