Radioprofilen: ”Vi har väntat i ett och ett halvt år på detta”

Nu får alla delägare ut prispengar efter Quid Pro Quos seger i italienska storloppet

Quid Pro Quo har inte bara vunnit Sprintermästaren. I november 2012 vann han även det italienska storloppet Orsi Mangelli i Milano. Men det är först nu som prispengarna på knappt 700 000 kronor har blivit utbetalda.
Quid Pro Quo har inte bara vunnit Sprintermästaren. I november 2012 vann han även det italienska storloppet Orsi Mangelli i Milano. Men det är först nu som prispengarna på knappt 700 000 kronor har blivit utbetalda.

Unghäststjärnan Quid Pro Quo vann det italienska storloppet Orsi Mangelli 2012.

Men först nu har prispengarna på nästan 700 000 kronor blivit utbetalda.

– Det är otroligt att de kom till slut och väldigt roligt, säger delägaren Ulf Elfving.

Ulf Elfving.
Ulf Elfving.

Krisen i den italienska travsporten har slagit hårt och det är många hästägare som inte har fått sina prispengar utbetalda.

Men nu är kanske en viss ljusning på gång. Samtidigt som en del travbanor slår upp portarna igen har flera hästägare fått sina prispengar. Nyligen fick ägarna till Pojke Kronos, som var tvåa i ett försök till det italienska derbyt i september 2012, sina pengar utbetalda. Och under torsdagen klingade det till på kontot hos ägarna till Quid Pro Quo. Hästen vann storloppet Gran Premio Orsi Mangelli i Milano den 1 november 2012 för Erik Adielsson och ägarna har fått vänta länge på pengarna.

– Vi har väntat i ett och ett halvt år så det var på tiden. Otroligt att de kom till slut och det är väldigt roligt. Det täcker ju lite av utgifterna, säger delägaren och radioprofilen Ulf Elfving med ett skratt.

”Har blivit lovad så många gånger”

Även hästens tränare Svante Båth är förstås glad att det nu äntligen har blivit utbetalt. Totalt rör det sig om knappt 700 000 kronor som betalas ut till ägarna och tränareprovisionen betalas ut vid sidan om dessa pengar.

– Jag har haft en ganska låg profil i det här av flera anledningar. Vi har blivit lovad så många gånger men jag har fått indikationer från säkert håll att de skulle komma till slut och haft tillförlit till det. Det var skönt att det äntligen gjorde det, säger Svante Båth.

Finland nästa för Quid Pro Quo

Femårige Quid Pro Quo, som har tagit elva segrar på 27 starter och sprungit in 4,1 miljoner kronor, blev tvåa i årsdebuten knappt slagen av Traveling Man. Nu väntar ett större lopp i Finland på Påskafton för fjolårets vinnare av Sprintermästaren.

– Visst hade man velat att hästen hade haft en längre näsa och att han skulle ha vunnit i årsdebuten, men prestationen var lika bra även om han hade vunnit eller inte. Vi var jättenöjda med honom både jag och Erik och han har känts fin i träningen efteråt.

– Nu blir det start i Prix Etain Royal i Seinäjoki nästa lördag och det är ett lopp som är öppet för alla hästar med 60 000 euro i förstapris. Det är bara början på en lång säsong så någon toppform lär han inte ha men han har i alla fall ett lopp innanför västen. Det blir Erik Adielsson som kommer att köra igen, säger Svante Båth.

Michael Carlsson/Kanal75

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!