Värvar profilerna – till travets nya sajt

Efter travprogrammet Studio Bjertorp lanseras Bjertorptrav.se.

På sidan kommer du få senaste nytt från Svanstedt Stable, speltipsen från handbollsstjärnan Johan Sjöstrand och träningsrapporter om hästarna på Bjertorp.

– Vi drar igång redan nu på måndag i samband med Olympiatravets final eftersom Bjertorp har två hästar med i finalen; Noras Bean och Mr Picolit, säger Simon Hermansson som driver sajten.

Du kanske har kikat på travprogrammet Studio Bjertorp där travtränaren på träningsanläggningen i Skara bjuder på tips och senaste nytt om sina hästar.

Nu kommer nästa stora satsning; Bjertorptrav.se.

– Studio Bjerorp har gått så bra så vi bestämde vi oss för att dra igång en hemsida och inrikta oss på lite fler delar och ha daglig aktivitet. Vi pratade med travtränarna på Bjertorp och samtliga tyckte att det var en bra projekt. De måste ju synas och höras. De ansluter till vår hemsida och kommer stänga ner sina egna hemsidor, säger Simon Hermansson som kommer driva sajten.

Tränarnas hemsidor kommer att finnas på den nya sajten från början av maj.

– Men vi drar igång redan nu på måndag i samband med Olympiatravets final eftersom Bjertorp har två hästar med i finalen; Noras Bean och Mr Picolit.

Frankrike och USA-rapport

Och Simon har fått med sig flera välkända travprofiler.

Travtränaren Sofia Aronsson kommer rapportera från Frankrike i ”Frankrike-kollen”.

– Sofia kommer att videoblogga och visa hur fransk travsport fungerar. Jag har redan varit över och filmat material.

Svanstedt Stable och Åke Svanstedt kommer stå för ”USA-kollen”.

– Hans försteman Björn "Bernie" Norén kommer stå för rapporterna i första hand. Han kommer videoblogga minst en gång i veckan. Det kommer bli om amerikansk travsport och vad som händer i deras stall.

I lärlingskollen kommer lärlingar på Bjertorp att berätta om sin vardag. En som är klar är är Anton Johansson från Stall Ulf Stenströmer.

Sjöstrand ger dig travtips

Handbollsstjärnan Johan Sjöstrand, som är både engagerad som spelare och hästägare, kommer stå för spelavdelningen

– Han kommer ha något som heter ”Sjöstrand tippar” inför kommande  V75-omgång. Där kommer han videoblogga tips och eventuella system varje vecka. Det är kul att han vill hoppa på det här, folk uppskattar honom.

Även Studio Bjertorps program kommer att finnas på hemsidan

Träningsinformation om varje häst

Mycket fokus kommer läggas på tränarna på Bjertorp och deras hästar.

– Varje häst kommer ha en egen flik. Går du in på Ulf Stenströmer och väljer Noras Bean så kommer det komma upp en bild på Noras Bean med information om stam, kommande starter och träningsinformation. Hur hästen har tränat. Det ska vi försöka ha på varje häst. Jag kommer att försöka göra intervjuer antingen i text- eller videoformat när tränarna har hästar till start, säger han.

Redan nu, trots att sidan inte är igång, har en hel del personer hört av sig och visat intresse.

– Mitt mål är att finansiera det här med reklamplatser, att företag kan profilera sig på hemsida. Jag har redan nu blivit uppringd av företag inom travet som vill vara med och synas. Men jag hoppas på många fler.

Bjertorptrav.se lanseras måndag 21 april.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!