– Hon är något väldigt speciellt

Foto: Jorma Kontio, Eunice Boko och John Bootsman.
TRAV

Supertalangen Eunice Boko jagar tredje segern i fjärde starten på Solvalla i kväll.

Tillsammans med banans dominant Jorma Kontio blir hästen hårt betrodd på V86.

– Är hon snabb från start så äter hon upp dem, säger ägaren John Bootsman.

Tränaren till Eunice Boko, Timo Nurmos, såg tidigt att hästen var något extra. Innan talangen köptes på auktion i USA hade Nurmos ett gott öga till stoet.

– Timo var optimistisk redan då, han sa; den här måste du köpa, John, this is the one. Förhoppningen var därav stor, men hon kom in sent i träning då det blev strul med transporten, det var surt, men hon har visat att hon har så mycket talang och utvecklas för varje start, att det inte spelar någon roll, säger ägaren John Bootsman.

”Något väldigt speciellt”

Eunice Boko har hittills gjort tre starter i livet.

Resultatet: två vinster och en andraplats och över 300 000 kronor intjänat.

Har hon varit bättre än vad du hade förväntat dig?

– Nurmos trodde på hästen direkt och han hade sett något speciellt, men därifrån är det långt till att allt ska klaffa, hästen ska vara tidig och ha den här inställningen, det är sånt man bara kan drömma om.

Hur bra kan hon bli?

– Det här är något väldigt speciellt. När jag pratatde med Jorma Kontio efter segern i Göteborg (Breeders' Crown för tvååringar) så berömde han hästen väldigt. Hon har allt säger han, inställning, gång, startsnabbhet. Då började jag fatta, det är säkert en av de bästa tvååringar jag har ägt. Förhoppningarna inför framtiden är givetvis höga, om Kontio och Nurmos säger att hon kan allt, då måste man tro på hästen.

”Skulle inte spika”

I kväll blir Eunice Boko och Jorma Kontio hårt betrodda på V86, från 20 meters tillägg, bakom jämnåriga ston. Enligt ägaren är supertalangen ingen spik.

– Jag skulle inte spika. Det kan bli en hel del galopper framför henne, hon måste ha lite tur.

Men:

– Är hon snabb från start så äter hon upp dem, klargör Bootsman.