Landslagsspelaren: ”En rolig chansspik”

Publicerad 2013-11-08

Han spelade in 3,7 miljoner kronor på trav i onsdags.

Nu bjuder handbollsproffset Johan Sjöstrand på en rolig chansspik på V75.

– Mitt drag är 9 Wiss Rambo i V75-1, säger han.

Vi får tag Johan Sjöstrand dagen efter succén på V86 där handbollsproffset vann 3,7 miljoner kronor på V86 och Dagens Dubbel.

Johan Sjöstrand fick reda på storvinsten efter onsdagens seger i toppmötet i Bundesliga där hans THW Kiel besegrade Rhein-Neckar Löwen med 31-28.

– Jag satt och käkade med lagkompisarna som alltid efter matchen när jag fick sms från Sverige att polarna trodde jag hade alla rätt på V86. Jag loggade in på ATG. Jag pallade inte att kolla smygen utan kollade direkt saldot. Det var ett fint saldo, säger Johan Sjöstrand och skrattar.

– Det är min största travvinst, än så länge... Målet är att vara själv någon gång.

Nära drömvinsten

Fakta är att Johan Sjöstrand var riktigt när sin dröm förra veckan.

– Jag tror jag blivit själv på V86 om inte Elegant och Håkan Skoglund målgalopperat i V86-2. Det var bittert. Men V86 har gått väldigt bra för mig och jag har tre-fyra halvmiljonvinster sedan i somras, berättar Johan sjöstrand.

Är V86 ditt spel?

- V86 passar mig bra. Dels är det många lopp att sätta sig in i och jag har tid och lägger ner mycket energi. Dels är det dyrt om man ska täcka mycket och det passar mig som spelar relativt hårt.

Hur såg ditt vinnarsystem ut?

– Jag körde två spikar, Charrua Forlan och Örbäckens Cruella, gick kort i ett lopp, hade fyra i ett och sedan var det vältäckt.

Hur mycket tid lägger du ner på travet?

- Det varierar mycket på vilken känsla man har. Nu när det var jackpot lägger man ner sig lite extra och det blev flera timmar både på tisdagen och onsdagen. Annars småtittar jag hela veckan.

Vad är det som gör trav så kul?

– Nej, men det är inte bara spelet, det är sporten i sig också. Jag äger även hästar och det är fantastiskt spännande. Sedan träffar man roligt träffar folk på trav.

– Just nu är jag med och äger sex hästar, där jag äger mycket i tre stycken. Bland annat äger jag In Rock som springer regelbundet på V75 och som även var med i det finska derbyt i år och så hade jag starthäst i dag på Vincennes, Apollon de Kacy, en treåring som ser lovande ut.

När vi pratar med Johan Sjöstrand är han på väg hem till Sverige.

– Vi fick ledigt torsdag-fredag och nu är jag på väg till Åby. Jag kör över broarna och det går ganska enkelt att köra från Kiel.

När vi ändå har den glödhete travtipparen på tråden ber vi förstås om ett drag till lördagens V75.

– Jag tycker att Nothing But Class ser ut att bli "kommunare" i V75-1, men jag har ingen jättekänsla för den. Mikko Aho kommer inte att hålla igen på gasen bakom Art On Line och det bäddar för mitt drag som är Wiss Rambo med Peter Ingves. Det kan vara en rolig chansspik.

Lars-Ove Pettersson/Kanal 75, MiniMedia