Svanstedt stoppad av polisen i USA

TRAV

Trav-stjärnan Åke Svanstedt har skapat rubriker i Sverige efter sina fortkörningar med bilen.

I nya filmen ”Det finns bara en Åke Svanstedt” avslöjar tränaren att han har blivit stoppad av polisen i USA – och lyckats lura dem med ett falskt ”körkort”.

– Jag visade min körlicens som travkusk, säger Åke och skrattar.

Filmen om stjärntränaren Åke Svanstedt är klar och Trav365 har fått tagit del av en serie med klipp från dokumentären: ”Det finns bara en Åke Svanstedt”. Topptränaren är sedan tidigare känd här i Sverige för att gilla att köra fort på landets vägar. Trav365 har tidigare berättat när han åkte fast för fortkörning 2012 och polisen fick kalla på förstärkning innan de fick stopp på travstjärnan.

I januari i år gick det undan igen, då hade polisens kamera fångat en person misstänkt lik Svanstedt - i stjärnkuskens bil. Svanstedt menade att det var sonen, men tingsrätten i Skaraborg fastslog att det var Åke som kört.

I filmen om Åke Svanstedt avslöjar tränaren själv att han även har blivit stoppad av trafikpolisen i USA‚ men han lyckades ta sig ur situationen. Trots att han inte hade något körkort.

”Givetvis var det en polis...”

Istället visade Svanstedt sin svenska körlicens som travkusk.

– Det var sista blinkljuset innan man svänger vänster mot farmen. Det var grönt så jag tryckte på lite. Blir det rött så får man stå och vänta länge för det är inga fotoceller här inte. Så jag tryckte på lite sista 300-400 metrarna för att jag skulle hinna. Givetvis var det en polis som stod där någonstans. Polisen kom med alla lysen på och tittade på körkortet, säger Svanstedt.

Ta det lugnt

Polisen började ställa frågor om det var ett gammalt körkort och frågade vart Svanstedt skulle.

Till slut släppte polisen iväg honom.

– Han sa att jag skulle ta det lugnt den sista biten, säger Svanstedt och skrattar.

Se klippet i artikeln här ovanför.

Här kan du köpa filmen om Åke Svanstedt – läs mer här.