Russel November klar för storloppet

TRAV

Hela startfältet till Hugo Åbergs Memorial

Jägersros storlopp Hugo Åbergs Memorial närmar sig med stormsteg.

Nu kan Trav 365 avslöja att Russel November är klar för loppet.

Och Colombian Necktie har fått inbjudan till sista platsen.

Nästa tisdag är det dags för årets upplaga av Hugo Åbergs på Jägersro. Och det är ett stjärnspäckat fält som sportchefen Mats Ahlkvist fått till. På måndagseftermiddagen blev Russel November klar för storloppet.

– Hugo Langeweg Jr ville vara med och det kändes väldigt viktigt för loppet att Russel November kommer, säger Mats Ahlvkvist.

På söndagen tävlade Russel November i storloppet Prix Jeans-Luc Lagardere på Enghien och visade form. Från rygg ledaren fick Russel November en sen lucka och slutade i trea i storloppet, som Perlando vann. Tvåan i loppet, Elitloppsfyran Nimrod Borealis, fick i går en inbjudan från Mats Ahlkvist men en enklare skada stoppar hästen från start på Jägersro.

Sista platsen till Colombian Necktie

I går kördes även storloppet St. Michel-Ajo i Mikkeli. Andraplacerade Paradis Cordiere och trean Marathon Man fick inbjudan till Hugo Åbergs, men båda har tackat nej.

Totalt blir det åtta hästar i startfältet. En sista inbjudan kommer att gå till kretsen kring Colombian Necktie.

– Det är så många som tackat nej och jag nöjer med med de åtta hästarna som är klara. Jag är väldigt nöjd med årets startfält och det ser jättebra ut just nu.

Hugo Åbergs Memorial den 28 juli kommer traditionsenligt att lottas under tisdagens tävlingar.

Intresset inför tävlingarna nästa tisdag på Jägersro är stort. I morgon är det sista anmälningsdag och liksom förra året väntas starka startfältet även i övriga lopp.

– Det ska bli spännande att se vilka som anmäler i morgon. Redan nu är Marco di Jesolo klar och Lavec Kronos kommer att göra sin första start sedan vinsten i Sprintermästaren, säger Jägersros sportchef Mats Ahlkvist.

Jens Oscarsson, Minimedia