Trav

”Större än VM- guld i brottning”

Av: 

Kanal75

Michael Carlsson

Frank Andersson med Red Hot Dynamite.
Frank Andersson med Red Hot Dynamite.

TRAV

Frank Andersson var på plats och såg sin Red Hot Dynamite vinna E3-finalen.

Efter succén hyllade han stjärnhästen.

– Det här är större än VM-gulden i brottning. Vad fan ska det sluta någonstans, pustar brottarlegendaren.

Han hade precis sett sin häst vinna på nytt svenskt rekord, 1.12,9.

Förstapriset var 800 000 kronor och Frank Andersson fick uppleva ett lyckorus på Gävletravet.

– Det här är inte riktigt klokt. På det sättet som hästen vinner loppet på är helt enastående. Jag har aldrig upplevt något liknande, säger Frank Andersson.

– Jag var så fruktansvärt nervös innan och under loppet. Ett tag trodde jag nästan att jag skulle svimma. Men känslan när han gick ifrån över upploppet var obeskrivlig. Det går inte att jämföra med något annat jag har upplevt i idrottssammanhang. Det är större än VM-gulden i brottningen. Så känns det i alla fall just nu.

Men du var inte på plats i vinnarcirkeln?

– Nej, då stod jag i utbetalningsluckan, skrattar han.

– Jag hade spelat en rejäl slant vinnare eftersom jag trodde så mycket på hästen. Men om han vinner Kriteriet i höst lovar jag att gå in i vinnarcirkeln.

Red Hot Dynamite svepte fältet och visade att han är kullens kung bland treåringarna. Frank Andersson köpte in sig i hästen i fjol höstas. Han äger honom tillsammans med stall TNT, som för övrigt äger Sahara Dynamite.

– Min kompis Pierre som äger Sahara Dynamite gav mig chansen att köpa in mig. Jag var ute hos tränaren Timo Nurmos flera gånger och tittade på hästen. Skötaren Sami Saarela har hela tiden hållit honom högt. Men att han skulle bli så här bra kunde man ju aldrig tro.

– Jag har varit travintresserad och spelare i många herrans år. Jag har även ägt ett par hyggliga hästar tidigare. Men att få vara med på en sådan här kanon som Red Hot Dynamite är helt otroligt. Det är en dröm som går i uppfyllelse.

Hur firar du segern?

– Det blir limousine tillbaka till Stockholm och sedan ska vi ha en trevlig kväll. Risken att man är nykter är väl ganska liten, säger Frank Andersson och skrattar igen.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!