”Hanterbart motstånd – vi väljer att spika”

Expertens DD-tips – fredag 9 februari

Publicerad 2018-02-09

Sportbladets travexpert Per Nicklasson tippar Dagens Dubbel.

Här är Sportbladets Dagens Dubbel-tips till kvällens lopp på Romme, fredag 9 februari.

Spelstopp V64 19.30

Spelstopp DD 20.56

Sportkanalen 22.40

ATG Live 18.00

DD-1

Rankning: 3–4–1–10–9–7–5–6–12–2–8–11.

Kommentar: Patricia Zaz är kapabel för klassen men ­hennes hårda humör har ställt till det en del. Ska bli ­intressant att se hur hon agerar i ny regi. Avsaknaden av lopp spelar nog inte så stor roll, motståndet är ­hanterbart, utan det är mest en fråga om huruvida Patricia håller sig lugn eller inte. Tina Gel fick en alltför tung resa senast, det var inget att säga om att hon inte orkade riktigt sista biten. Det här är en bra uppgift för henne, hon kan nog matcha Patricia Zaz även om denna skulle fungera fullt ut.  Vi betalar även för Under the Counter som nu är tillbaka hos ­tränaren som hon inledde karriären hos.

DD-2

Rankning: 1–4–8–3–2–7–10–6–9–5.

Kommentar: Vad ska man säga om det här loppet? Det är bara att konstatera att det är ganska många som numera har svårt att räcka i klassen. Men när de nu ­stöter på ­varandra och slipper möta bättre hästar ser nog ­alla ­chansen till en större framgång. Vi tycker att tre hästar ­höjer sig en aning över resten men efter en del övervägande ­beslutade vi oss för att helgardera på V64-kupongen.

DD-systemet – 3 rader

DD-1: 3 Patricia Zaz.

DD-2: 1–4–8.

Vem tar spets?

DD-1: Om Patricia Zaz inte stressar upp sig har hon bra chans att tidigt sitta i ledningen.

DD-2: Önas Igor är snabbast första biten, sedan är ­frågan om han vill ha ledningen över full distans i första starten ­efter lång vila.

! Statistikvinnarna

DD-1: Tina Gel.

DD-2: O.P.’s Flirt.