Trav

– Fick intresse för trav när jag tränade Mjällby

Av: 

Minimedia

Christoffer Wickman

TRAV

Kalmar FF:s sportchef Thomas Andersson Borstam om sin koppling till travsporten – och hur den Allsvenska fotbollsklubben samarbetar med Kalmartravet

Kalmar FF:s sportchef Thomas Andersson Borstam är med i Fem Tippar V75 inför lördagens jackpottomgång på Kalmartravet.

För Trav365 berättar fotbollsentusiasten om sin koppling till travsporten – och fotbollsklubben Kalmar FF:s samarbete med Kalmartravet.

– Jag fick upp intresse för travsporten när jag var tränare i Mjällby AIF, berättar han för Trav365.

Varje vecka är fyra aktiva och en gästtippare med i Fem Tippar V75.

Den här veckan är det Thomas Andersson Borstam, sportchef i den Allsvenska fotbollsklubben Kalmar FF, som är gästtippare.

Lördagens V75-omgång avgörs på Kalmartravet och för Trav365 berättar Thomas om sin koppling till travsporten, sitt hästägande, och hur fotbollsklubben och Kalmartravet samarbetar med varandra.

”Har ägt Quarcio du Chene”

– Jag fick upp intresse för travsporten en gång i tiden när jag var tränare i Mjällby AIF, det var en bekant som fick in mig på det och sedan har det bara rullat på. Jag har ägt flera hästar genom åren, bland annat Quarcio du Chene hos Björn Goop, som jag fortfarande deläger.

Vilka travhästar äger du mer?

– Jag deläger Bam Bam Walker, som faktiskt startar på Kalmar på lördag, och den hästen är hos en lokal kille som heter Tom Nilsson. Jag är även med på en häst hos Björn Goop, en treåring som heter Carro’s Gift och den har gått kvallopp och nu när banorna börjar bli bättre så tror jag Björn snart plockar ut honom. Tidigare har jag också haft häst hos Fredrik Persson, här i Kalmar.

”Vill utveckla samarbetet med travet”

Thomas berättar att fotbollsklubben Kalmar FF och Kalmartravet samarbetar med varandra, och att det är ett samarbete som de vill utveckla vidare.

– För mig som sportchef i Kalmar FF är Kalmartravet en viktig samarbetspartner, det är viktigt med två så stora organisationer här i Kalmar att vi kan hjälpas åt med varumärken och annat. Vi försöker hitta olika samarbeten mellan varandra, och det är också något som vi ska försöka bredda och utveckla vidare i framtiden.

I Fem Tippar V75 spikar Thomas Andersson Borstam 1 Folli (V75-4) och 11 Dernier Viking (V75-7), men någon vass travspelare tycker han inte att han är.

– Jag försöker hänga med och se V75 och titta så mycket som möjligt, men jag är långt ifrån någon expert eller bra travspelare. Fotbollen tar all min vakna tid, och jag hinner följa travet för dåligt för att vara bra. Jag har spelat på trav tillsammans med grabbar i laget och även själv, men inte varit lyckosam på liret ännu. Jag är mer en amatör när det kommer till liret, säger Thomas Andersson Borstam.

Se nedan för Thomas system till V75 på hemmabanan Kalmar på lördag

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!