Nybrink: Vi ska ta deras pengar

TRAV

Vinden har vänt för länge sedan, de ­rödgröna tar över.

Så jag ryggar och ­föreslår ett nytt spel.

Sosse-65 blir alla småspelares Mekka.

För nu, ATG, är det dags att fjäska för oss.

Politiker och kändisar smörar, krumbuktar sig och tillber i stort sett HBT-världen. Jag vet inte vad de egentligen tycker men ofta ser lismandet krystat och falskt ut. Men när det närmar sig val är många inte sena att ställa sig på alla fyra för att fiska röster. Man tar en för laget.

Men inte en käft gör sig till för mig, en vanlig, regelbundet torrmjölkad spelare.

Inga dansande Reinfeldtar, ingen sänkt skatt, inte ett förbannade något. Var är mitt vip-rum? Var är mina frispel? Nej, du ska inte vara travtorsk – hellre tillhöra en diskriminerad (överkompenserad) grupp.

Nu ska jag ge ATG ett uppslag. Först vill jag säga att vi känner oss kränkta, det brukar alltid funka. Alla är kränkta och kräver saker. Det är så man armbågar sig fram 2014.

Hur som helst. Vi som spelar med en begränsad budget vill ha ett spel som gynnar oss, den breda spelarmassan.

Låt oss kalla det nya spelet Sosse-65. Om det sedan ska ersätta V86 eller V64 är jag inte säker på men grejen med spelet ska vara att gynna oss, inte Janne Timonen, handbollsmålvakten jag inte minns namnet på och monsterbolagen. Vi ska ta deras pengar, sosse-style. Nu är det slutlekt. Upp till kamp. Så här:

V65 med 30 procent av vinstpotten till sex rätt och 70 till fem rätt. Kanon. Äntligen ett spel med chans att få lite tillbaka i stället för den sedvanliga snorloskan.

Eller hur? Inga fler jackpottar som bara drabbar småspelaren eftersom de som spelar stort spelar ”Enbart V6”. Löfven, Romson och Sjöstedt gör vågen och Jimmie Åkesson vill att vi ska stänga ute övriga spelvärlden också. Okej Jimpan, kanske. De spelar ju bara jättestort och suger ut oss, Tasmanien, Estland och Kuala Lumpur.

Skadar sporten och spelet

Trodde ni också att vi hade en deal med kuskarna? Kör din egen häst för bästa möjliga placering, alltid. Det är väl travsportens fundament? Utan den inställningen är travet fucked for life.

Jag tror inte för en sekund att Tino Ärling har planerat något i förväg i de här två loppen på slutet. Först var det med Sandra Volo i Rättvik förra lördagen och sen med Frisky Magic på Solvalla i onsdags. Ärling har gasat fram i dödens, sänkt ledaren och så har stallkompisen vunnit, Curtsy Hanover och D’One. Hjälpryttare är att uttrycka sig milt. Jag skämdes och kan lova att det skadar sporten och spelet.

Problemet är bristen på mångfald. När Stefan Melander och Roger Walmann har rena lagtävlingar på Solvalla är det ett bevis för att något måste göras. Även om jag förstår er: Tyvärr grabbar, det här funkar inte. Lägg av.