Skandaltränaren överklagar domen

TRAV

Därför har tränaren och hans advokat valt att överklaga domen

Norske skandaltränaren Atle Hamre förlorade kampen mot det norska travförbundet och sa att han kört sitt sista lopp.

Nu överklagar han ändå och hoppas att Högsta domstolen ska ta upp fallet.

– En dom till Hamres fördel skulle helt ändra hans livssituation och hans möjligheter att utöva sitt yrke, säger hans advokat Nils Chr Nordhus till norska tidningen Trav og Galoppnytt.

I juli i år rapporterade Trav365 att norsk travmedia skrev att den norske travtränaren Atle Hamre förlorat den kamp som han fört mot det norska travförbundet.

Hamre är avstängd på livstid från all travverksamhet och får inte vistas på en travbana efter att han blivit dömd för utpressning två gånger.

Då berättade Hamre att han inte skulle gå vidare och överklaga hovrättens dom.

– Jag ger mig nu, jag accepterar ett nederlag. Jag har fört min sista rättsprocess mot DNT. Jag inser också att jag kört mitt sista travlopp, sa han till Tgn.no då.

”En stor påfrestning”

Men nu har Hamre och hans advokat ändrat sig och de har överklagat domen till Högsta domstolen.

– För Atle Hamre är licenstvisten en pina. Även för kretsen kring honom är det en stor påfrestning. Men samtidigt vore det orimligt av honom att inte ta det hela vägen. Därav överklagan till Högsta domstolen. En dom till Hamres fördel skulle helt ändra hans livssituation och hans möjligheter att utöva sitt yrke, säger hans advokat Nils Chr Nordhus till norska tidningen Trav og Galoppnytt.

Nu återstår det att se om domstolen kommer ta upp fallet.

– Ett avgörande från överklagandekommittén kan komma redan under hösten.