”Är som att hon är doppad i mjölk...”

Publicerad 2014-09-05

Björn Goop om auktionsköpet – ropade in sagohästen i Frankrike

Här är Stall Goops nya vita sagohäst.

Björn Goop fastnade för stoet på auktionen i Deauville och slog till.

– Det är som att hon är doppad i mjölk, berättar Björn Goop för Trav365.

Björn Goop.

I fjol var det Åke Svanstedt och familjen Knutsson som väckte uppmärksamhet med sitt något annorlunda hästköp på hästauktion i Harrisburg. De ropade in den vita sagohästen White Bliss som nu tränas av Svanstedt i USA.

Nu har Stall Björn Goop investerat i en vit sagohäst vid unghästauktionen i Deauville i Frankrike. De köpte det ettåriga stoet Diva de Nacre för 28 000 euro, över 250 000 kronor.

Köpet blev klart under torsdagskvällen och när Björn Goop publicerade en bild på sin nya häst på Twitter fick han en hel del reaktioner från följare som gillade hans köp.

Om två veckor beräknas stoet anlända till Sverige och sitt nya hem på Lökene Gård.

Berättade varför fastnade du för hästen?

– Färgen var så klart annorlunda och hästen i sig var fin. Vi tittade på henne flera gånger och tyckte att hon såg fin ut och rörde sig bra. Sedan skickade jag en bild hem till min mor och frågade vad hon tyckte, då skickade hon tillbaka; köp. Hon ville gärna ha hästen. Så vi valde att satsa på att köpa henne.

Vad har hon för färg?

– Hon är grå, men det är som att hon är doppad i mjölk. Och hon har bruna öron, säger han.

Kommer ni att äga henne själva eller blir det flera ägare?

– Vi ska vara flera ägare på henne, det är flera andra hästägare som har hört av sig. Bland annat Tristan Sjöberg-Knutsson som köpte White Bliss som är hos Åke Svanstedt.

Men mamma Annika får en del i hästen?

– Ja det är självklart.

Och stoet kommer väcka uppmärksamhet på travbanan när hon börjar tävla. Det märkte Björn Goop när hästen kom in i auktionsringen.

– Det var roligt, alla damer och kvinnor applåderade när hon kom in i auktionsringen. Det var väl den enda hästen som folk applåderade för.