Fyrdubblat sina siffror som kusk

Foto: Kanal 75
Travkusken Christoffer Eriksson har fyrdubblat sina siffror de senaste åren – och i helgen kan nya miljoner läggas till kontot

avChristoffer Wickman

TRAV

Christoffer Eriksson, 29, har fyrdubblat sina siffror som kusk de senaste åren.

På söndag kör han Svenskt Travderby för första gången.

– Det ska bli extremt roligt, säger han till Trav365.

Christoffer Eriksson, proffstränare på Jägersro, har tagit stora kliv som travkusk de senaste åren.

År 2014 körde han in lite drygt 3,5 miljoner kronor – året efter fyrdubblade han siffrorna till knappt 14 miljoner kronor.

Hittills i år har han kört in nästan elva miljoner kronor, och kan lägga till seger i StoSprintern, långa E3-finalen för ston, och en andraplats i StoChampionatet på sitt CV – för att nämna några.

I helgen kör han i tolv av de 14 V75-lopp som avgörs på Jägersro i samband med de dubbla V75:orna, dessutom kör han i både Svenskt Travderby och Stoderbyt på söndag.

”Största helgen vi har”

– Det här är den största helgen vi har, och det ska bli extremt roligt att få chansen att köra i de stora loppen, säger Christoffer Eriksson till Trav365 och fortsätter:

– Det blir första gången som jag kör i Svenskt Travderby och det är klart att det känns lite extra, det är det största loppet för oss här nere.

Vad säger du om din utveckling som kusk de senaste åren?

– Det har gått väldigt bra, det har gått riktigt bra, och jag har också haft lite flyt i de större loppen. Jag har fått chansen att köra väldigt fina hästar.

Känner du att det är något speciellt som du utvecklat?

– Man blir lite säkrare på det man gör, och man gör rätt beslut när det väl gäller, tidigare var man kanske lite väl het på gröten. Men det är klart man utvecklas, man får mer rutin och när det går bra när jag får chansen så får jag chansen ytterligare.

”Absolut bästa segerchansen”

Du kör i alla sju V75-lopp på lördag, bästa segerchansen?

– 1 To Be Or Not To Be (V75-4) är absolut den bästa segerchansen, rent spontant. Han har gått fantastiskt bra, och senast var det de bästa lopp han gjort i karriären. 7 Countdown Fougett (V75-5) och 5 Vivo Per Lei (V75-7) är bra hästar och ska ses som outsiders, och de andra jag kör behöver maximal flyt för att komma in i loppen.

På söndag kör du i fem av de sju V75-loppen, bästa chansen?

– 11 Salma Silvio (V75-7) gick fantastiskt bra i sitt försök till Derbystoet senast, och spontant tycker jag att det är henne – även om utgångsläget blev dåligt.

Vad tror du om 1 Pajas Face (V75-6) i Svenskt Travderby, och 11 Kryssa Futura (V75-5) i Derbystoet?

– Pajas Face har bra utgångsläge, men möter så klart tufft motstånd och trea-fyra känns realistiskt att tro på. Kryssa Futura fick dåligt utgångsläge och det blir svårt att vinna, kan hon tjäna pengar så är det kanon, säger Christoffer Eriksson.