Johnny Takter gör comeback?

Foto: Foto: ALN
Johnny Takter.
TRAV

Toppkusken Johnny Takter har inte kört travlopp sedan den 26:e juli – då han tagit en timeout från travet.

Nu väcks förhoppningar om att se honom i inbjudningsloppet Takter Tribute under Derbydagen på Jägersro.

– Det är givetvis helt och hållet upp till honom, men vi hoppas på det, säger Mats Heed hos fm reklam som är med och arrangerar loppet.

Söndagen den fjärde september avgörs den klassiska travlöpningen Svenskt Travderby på Jägersro – vinnaren i loppet kammar hem två miljoner kronor, evig ära och berömmelse, och en plats i historieböckerna.

Under samma tävlingsdag avgörs också inbjudningsloppet Takter Tribute – ett travlopp som arrangeras som en hyllning till familjen Takter.

Jimmy Takter, stortränare i USA, flyger till Sverige för att delta i loppet, och förhoppningarna är även att brodern Johnny Takter, som tagit en paus från travsporten, kommer att delta.

”Fantastiskt kul”

Det var i slutet av juli som toppkusken Johnny Takter i ett öppet brev lät meddela att han tar en timeout från travet, på grund av att han tappat motivationen. Johnny Takter har inte kört travlopp sedan den 26:e juli.

– Johnny har sagt från början att han ska vara med och köra loppet, men det var innan han valde att ta sin timeout, berättar Mats Heed hos fm reklam för Trav365 och fortsätter:

– Det är givetvis helt och hållet upp till honom om han vill köra loppet eller inte, men tanken är att han ska vara med och köra loppet, det är det vi hoppas på och det vore fantastiskt kul.

Takter Tribute är ett inbjudningslopp, där de som betytt mest för familjen Takter ska delta.

– De fem som vi i dagsläget anser är klara för loppet i någon form är Erik Adielsson, Lutfi Kolgjini, Jimmy Takter, Axel Jacobsen, och sedan hoppas vi också på Johnny Takter, berättar Mats Heed.

”Ypperligt tillfälle”

I samband med Derbydagen på Jägersro och hyllningsloppet Takter Tribute är det nu många röster som höjs för att Jimmy Takter och Johnny Takters pappa, Bo William Takter, 79, ska väljas in i travets Hall of Fame.

– Jag tycker det vore lika glädjande om de förstår att de ska välja in honom som tråkigt om de inte skulle välja in Bo William Takter i Hall of Fame, säger Mats Heed och avslutar:

– Det kommer bli en magisk dag för alla som älskar travsporten och för att hedra familjen Takter, det kommer vara en dag där trav verkligen är bäst på plats och det är ett ypperligt tillfälle för Bo William att ta plats i travets Hall of Fame.
Trav365 har sökt Johnny Takter för en kommentar