Åby Stora Pris 2016

Hästarna som gör upp om 2 miljoner

Av: 

Christoffer Wickman

Tycoon Conway Hall, Propulsion, B.B.S.Sugarlight, Mosaique Face och Un Mec D´Heripre är fem av de åtta hästar som gör upp i storloppet Åby Stora Pris
Tycoon Conway Hall, Propulsion, B.B.S.Sugarlight, Mosaique Face och Un Mec D´Heripre är fem av de åtta hästar som gör upp i storloppet Åby Stora Pris

TRAV

På lördag avgörs storloppet Åby Stora Pris på Åby.

Åtta travhästar gör upp om förstapriset på två miljoner kronor.

– Jag tycker det är den starkaste upplagan på flera år, säger Åbys sportchef Jon Walter Pedersen till Trav365.

Åbytravets sportchef Jon Walter Pedersen

Storloppen i Sverige har avlöst varandra under trav-sommaren.

Ett sådant är Åby Stora Pris – som avgörs på Åbytravet i Mölndal utanför Göteborg på lördag.

Åtta hästar gör upp om förstapriset på två miljoner kronor.

Åbys sportchef Jon Walter Pedersen tycker det är den bästa upplagan på flera år, och Trav365 sätter Betyg: 1 av 5 plus på de åtta hästarnas vinstchanser.

”De tre sticker ut”

Åby Stora Pris avgörs som bekant i två stycken heat, skulle de två heaten kora två olika vinnare så möts heatvinnarna i en avgörande duell.

– Jag är väldigt nöjd med åretr upplaga faktiskt, det räddade ju upp lite att Daniel Redén valde att komma med Propulsion, säger Åbys sportchef Jon Walter Pedersen till Trav365 och fortsätter:

– Vi hade ju Un Mec d´Heripre och Mosaique Face, men jag blev väldigt nöjd när Propulsion kom in på slutet. Jag tycker årets upplaga är bra, den starkaste på flera år.

Vem är din vinnare i loppet?

– På papperet tycker jag det står mellan en trio, Un Mec d´Heripre, Mosaique Face och Propulsion, dessa tre sticker ut lite. Det finns flera andra bakom som visat bra form, men de har kanske inte mött de här hästarna varje gång. Nej, den trion sticker ut, och bakom kommer alla de andra.

Vinner en häst i två raka heat så väntar två miljoner kronor i prispengar, annars är det 400 000 kronor för seger i ett heat, och 1,2 miljoner kronor i det avgörande skiljeheatet

Trav365 värderar segerchanserna och sätter Betyg: 1 av 5 plus – se nedan

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Åby Stora Pris 2016

Trav