Tappade ”massor” vann ändå enkelt

TRAV

Senast Seedorf O.M.F. tävlade galopperade han bort många meter i starten, men vann ändå V75-loppet enkelt

Foto: Seedorf O.M.F. galopperade direkt från start, tappade massor av mark, kom ikapp fältet och kunde sedan spurta till seger

Senast Seedorf O.M.F. tävlade på V75 vann han trots stor galopp.

På lördag gör han årsdebut – när V75-cirkusen gästar Norge.

– Han tränar bra och känns fin, säger hästens tränare Stig H Johanssons till Trav365.

Den nu femårige travhästen Seedorf O.M.F. har vunnit 12 av karriärens 22 starter och sprungit in knappt 680 000 kronor.

Han har alltid visat stort kunnande – men frågan är om inte V75-segern i den senaste starten var hans bästa insats hittills?

Det var den 19 december i fjol på Mantorp som han galopperade direkt från start och tappade mycket mark – men trots det kom han tillbaka och vann loppet enkelt.

Nu är det dags för V75 igen.

”Tränat hela tiden”

– Han svarade för ett jättebra lopp vid seger i Mantorp i december, och efter det loppet har han fått pausa ett tag från tävlandet, säger hästens tränare Stig H Johansson till Trav365 och fortsätter:

– Men, han har inte vilat så länge utan han har tränat på bra hela tiden och det har inte varit några konstigheter med honom. Allting ser bra ut och jag är, och har varit, nöjd.

Tror du på en bra insats direkt?

– Han känns fin och han ska vara redo för en bra insats direkt.

”Bra kapacitet för klassen”

Seedorf O.M.F. startar i den inledande V75-avdelningen från Norge, och han gör det från spår tolv bakom startbilen.

– Han har tyvärr lottats till dåligt utgångsläge och då det också var rätt bra emot så måste det lösa sig härifrån, i varje fall något sånär och det blir ingen enkel match. Men, jag tycker hästen visat bra kapacitet för den här klassen tidigare.

Travbanan Momarken är känd för sina något snäva kurvor, kan det vara ett problem för Seedorf O.M.F.?

– Det kan krångla för vissa hästar, men jag tycker inte att min häst haft några större problem sedan vi kastrerade honom. Han kunde tidigare ha problem i svängarna, men efter att vi kastrerar honom tycker jag inte att han haft det.

Gör du några ändringar på honom?

– Nej, jag tror inte det, det lutar åt skor runt om.

”Utgångsläget är en nackdel”

Du har även 12 Natalie de Vie till start i V75-avslutningen, status där?

– Hon har tränat på som vanligt efter senaste starten och hållits igång och allting ser normalt ut med henne, det är ingen som direkt övertygar i träning och det har hon aldrig gjort. Hon är den typ som det blir fart i när hon kommer ut på tävlingsbanan.

Vad tror du om hennes uppgift på lördag?

– Även hon har ju lottats till spår tolv, och utgångsläget är en nackdel. Jag tycker hon har gjort det väldigt bra, men hon är ändå relativt färsk jämfört med några av sina konkurrenter, även om det inte är säkert att det är en nackdel.

Hon har tävlat med skor runt om i samtliga starter i karriären hittills, blir det samma på lördag?

– Jag funderar faktiskt på att eventuellt låta henne tävla barfota bak, det kan också bli barfota runt om, men jag har inte bestämt det ännu och vi får se. Jag ska kolla hennes fötter, säger Stig H Johansson.