Sportbladets tips till V75-loppen på Mantorp

TRAV

Så tippar experterna till helgens V75-omgång

Här är Sportbladets tips till lördagens omgång på Mantorp.

Jackpott och 40 miljoner kronor till en ensam vinnare med sju rätt!

Sportbladets expert Per Nicklasson guidar dig till storvinsten på V75.

Vill du vinna miljoner? Ta rygg på oss!

MISSA INGA STORA NYHETER – FÅ V75 I SISTA TIMMEN – BOKA UPP DIG PÅ TRAVPUSHEN - SÅ GÖR DU!

✓ V75-1

Loppet

Elitloppet är över men en helt vanlig V75-omgång på Mantorp är inte så illa det heller.

Tipsettan

Day or Night In gick 11,8 full väg senast, en ruskigt vass tid.

Vi tycker ändå inte att han i de två starter han gjort i år nått den nivå som gjorde honom till av landets mest intressanta unghästar i fjol. Med loppen i kroppen borde han bli allt bättre och är han nära toppformen nu är det trots allt bra chans.

Motbudet

Edge Boko såg inte speciellt bra ut i comebacken men var å andra sidan tvungen att röra sig i ett tempo han inte varit i närheten av på ett år. Har han tagit det loppet rätt kan han mycket väl leda detta runt om.

Skrällbudet

Javier Palema för att han har ett bra läge.

Spetsbudet

Edge Boko är snabb ut i volstart. Redo att gå i spets?

! Statistik­vinnaren

Edge Boko.

✓ V75-2

Loppet

Det finns gott om spikförslag i omgången. Fridericus är ett av dom som vi garderar.

Tipsettan

Det gnistrade inte om Fridericus i spurten senast, men klockan visade 1.08,5 de sista 700 och så mycket snabbare går det inte att springa. Enklare emot nu och Fridericus har bra chans oavsett om han når ledningen eller får gå bakifrån – men framför allt så klart från ledningen.

Motbuden

Star Advisor Joli kan inte utnyttja sin startsnabbhet. Dessutom är det litet frågetecken för formen efter att han varit struken för en halsinfektion efter senast. Han är dock så pass gedigen att vi väljer att ranka honom högt ändå. Archangel Am såg fin ut senast. Lopp i kroppen, ny kusk, det är två plustecken.

Skrällbudet

British Steel har fin form och kan öppna fort.

Spetsbuden

Cantabs Fortune kan nog fronta inledningsvis men sedan är det bra chans att Fridericus får överta även om han har startsnabba(re?) konkurrenter utvändigt om sig.

! Statistik­vinnaren

Star Advisor Joli.

✓ V75-3

Loppet

Det är inte Elitloppet, ganska långt ifrån, men det är är ändå ett trevligt lopp.

Tipsettan

Vi har genom åren plockat upp alla lov­ord vi kunnat hitta om Spring Erom. Det är bara att fortsätta att imponeras av, och beundra den här hästen som, vid elva års ålder, fortsätter att agera på topp. Senast var han när att vinna Copenhagen Cup från ledningen. Om han når den positionen utan strid nu blir han mycket svårslagen. Han är en klart tänkbar spik men vi har ett par hästar som vi gärna vill betala för utöver Spring Erom.

Motbuden

Tomorrowland skrev vi upp i vår bok över nästagångare senast men hade kanske inte tänkt oss att det var i guld han skulle komma ut då. Motståndet är dock inte värre än att vi tror att han kan hävda sig även här med tanke på hur fin han såg ut senast. Obi Wan satt fast i samma lopp som Spring Erom var tvåa i senast. Med fritt i tid hade han kanske kunnat utmana Spring Erom då, vem vet(?) och kanske kan han göra det nu i stället. Poochai vann lätt senast. Det var ett så enkelt gäng att det inte var någon riktig värdemätare, men han såg fin ut.

Skrällbudet

On Hold har varit betrodd i Guld tidigare men den här gången kanske han blir aningen bortglömd med tanke på att han bara blev trea som storfavorit senast. Men med det loppet i kroppen kommer han att vara vassare nu.

Spetsbuden

Obi Wan snabbast och släpper till Spring Erom?

! Statistik­vinnaren

Västerbo Loveboat.

✓ V75-4

Loppet

Stolopp med potential att bli ett öppet lopp.

Tipsettan

Caresse för att hon ser ut att kunna nå ledningen.

Motbuden

Många, vi streckar tio stycken.

Skrällbudet

L.Dees Maggiesbest.

Spetsbuden

M.T.Klara är mer startsnabb, men Caresse har ett bättre spår.

! Statistik­vinnaren

M.T.Klara.

✓ V75-5

Loppet

Segerkalas i vinnarcirkeln för Kalle?

Tipsettan

Kalle Kalas är en kalashäst i grunden men det kändes som om de tränare som haft honom tidigare i karriären gjort ett bra jobb med att köra bort skallen på honom. Därför var insatsen senast då han var helt överlägsen från ledningen både glädjande och förvånande. Här är det inte ett dugg förvånanden om han levererar en ren repris.

Motbudet

Fonda Boko är också det en häst som vi gillat från dag ett. Han är nog också den enda i det här loppet som är tuff nog att ge favoriten en match även om han får gå i dödens.

Skrällbudet

Faloria Boko är mycket bra och tillbaka i toppform.

Spetsbudet

Kalle Kalas bör sitta i ledningen in i första sväng.

! Statistik­vinnaren

Fonda Boko.

✓ V75-6

Loppet

Det tar emot att gardera en av svensk travsports största talanger på 2000-talet.

Tipsettan

När en häst inte har startat på nästan sju månader är det nästan undantagslöst garderingstvång. Readly Express borde dock vara undantaget som bekräftar den regeln. Han dominerade fullständigt kullen som treåring i fjol och allt, eller i alla fall väldigt mycket, talar för att han kommer att göra det i år också. Om han är så bra som vi tror kommer vi att spika honom många gånger framöver, men den här gången finns det vissa saker som talar emot honom.

Motbuden

Poet Broline vann Kungapokalen, det första stora årgångsloppet för säsongen senast, och hans tränare och kusk är nog sugen på att åter köra i ledningen och syna favoriten Readly Express. Southwind Mozart är en amerikan som tagit två raka i Sverige.

Skrällbudet

Counterfeightr? Ruskig avslutning senast.

Spetsbudet

Poet Broline trivs i ledningen.

! Statistik­vinnaren

Southwind Mozart.

✓ V75-7

Loppet

Inte sämre än något av V75-loppen i lördags.

Tipsettan

Furious Francis plockade ner ledande Kan Ha i sista steget i en rasande duell senast. Båda var bra men Furious  som gick i dödens var femstjärnig då han travade drygt 1.08 sista 800. Om han inte tagit stryk av den tömningen har vi faktiskt svårt att se honom förlora, trots att motståndet är stenhårt.

Motbudet

Otroligt många kvalificerade motbud. Främst tre stycken, men ävennionderankade Research måste nämnas.

Skrällbudet

Slide So Easy är alltid bra, men ändå underskattad?

Spetsbudet

Som vi läser loppet är ingen av konkurrenterna villig att svara Furious Francis när han testar för ledningen. Från den positionen ter han sig oslagbar.

! Statistik­vinnaren

Mellby Collector.

Per Nicklasson

ARTIKELN HANDLAR OM

Spel

Trav

V75

V75-tips