Kusken ilsknade till rejält i TV12

Publicerad 2016-11-16

900 meter från mål öppnar Fridericus och Sylvester America upp ett par längder ner till övriga konkurrenter

Proffskusken Christoffer Eriksson fick frågan i TV12 om sin styrning bakom Sylvester America.

Då tände han till.

– Det var inte jag som styrde farten, man behöver inte vara raketforskare för att förstå det, sa han.

Christoffer Eriksson

Det var i den femte V86-avdelningen under onsdagskvällen som Jägersros proffskusk Christoffer Eriksson hade en mindre lyckad ”åktur”.

Han körde Sylvester America åt Jerry Riordan och det mesta blev fel.

Inledningsvis hamnade ekipaget som förstahäst i andraspår – men galopperade kort i ingången till första sväng och tappade mark.

En bit in i loppet avancerade Eriksson fram en till synes het Sylvester America utvändigt om ledande Fridericus och såg till att tempot i loppet hölls uppe.

De två ekipagen öppnade upp ett par längder ner till övriga konkurrenter och när Eriksson skulle kliva ner i rygg på ledaren 800 kvar blev det galopp.

”Det är helt galet”

Efter loppet diskuterades Christoffer Erikssons styrning i TV12:s studio i Stockholm, och när reportern Matteus Lillieborg klev fram till Eriksson för att fråga om hur han upplevde situationen tände Christoffer Eriksson till – rejält.

– Hästen tog i som bara den, och det var inte jag som styrde farten, det var hästen. Man behöver inte vara raketforskare för att förstå det. Ni är hur många som helst som jobbar, ni borde kunna se det själva, sa Christoffer Eriksson.

Veijo Heiskanen, som körde Fridericus och som fick öppna tufft för att nå ledningen och sedermera fick en het Sylvester America utvändigt om sig, slutade trea i loppet och var mindre nöjd efteråt.

– Jag fattar ingenting, vad är det som händer. Jag kunde ju inte släppa i det läget när Christoffer Eriksson kom och den stannade ju 900 kvar, och från början fick jag köra allt som gick. Helt galet, sa Veijo Heiskanen i TV12.

Vann loppet gjorde Peter Ingves tillsammans med Flemming Jensen-tränade Obi Wan, de profiterade på det höga tempot i loppet och spurtade till säker seger. Segern var värd 70 000 kronor.
Här kan du se loppet