Budstriden om stjärnans hjälm

Publicerad 2016-10-31

Insamlingen som gör succé: ”Jag är så tacksam”

Stjärnkusken Erik Adielsson auktionerar ut sin specialdesignade hjälm och rosa dress till förmån för Cancerfonden.

Nu haglar buden in från svenskarna för att lägga vantarna på prylarna.

– Jag är så tacksam, det är jätteskoj, säger han till Trav365.

De travfrälsta är vana vid att se Erik Adielsson i sin klassiska blåa och vita tävlingsdress.

Under oktober har han dock varit extra synlig på travbanorna genom att ha kört i rosa dress och en specialdesignad vit-rosa hjälm.

Under månaden har både dressen och hjälmen legat ute till försäljning på auktionssajten Tradera, där alla pengar går till cancerfonden och Rosa bandet-kampanjen, som Trav365 tidigare skrivit om.

”Många som hjälpt till”

Och just nu är det huggsexa om prylarna, där auktionerna avslutas i kväll. Hjälmen har fått över 100 bud och är just nu uppe i 8 300 kronor. Dressen har fått 95 bud och har en prislapp på 7 200 kronor i skrivande stund.

– Överlag kan man säga att jag är otroligt glad över den responsen som varit. Det är många som har hjälpt till att dra sitt strå till stacken, säger Erik Adielsson.

Även under fjolåret körde Erik Adielsson i den rosa dressen för att samla in pengar till förmån för Rosa Bandet.

– Jag är medveten om att jag är väldigt lyckligt lottad. Jag känner att det inte är någon jättestor insats jag gör och det är roligt att kunna göra en grej som kan göra skillnad, säger han och betonar:

”Stor eloge”

– Men, jag vill inte alls sätta mig på en pedestal, jag har bara blivit en slags samordnare. Det finns många olika ben i detta och jag vill verkligen tacka alla som varit med och bidragit, och framförallt Matteus Lillieborg (travreporter på TV4). Hans insats kan inte överskattas och utan hans enastående jobb hade det inte blivit så här bra. Han ska verkligen ha en store eloge.

Erik Adielsson hade ingen förväntan på vad hjälmen och dressen skulle auktioneras ut för innan auktionen startade. Nu kan han dock konstatera det stora intresset, vilket gör honom glad.

– Jag är så tacksam till alla som har lagt bud, samlat in och skänkt saker. Det är jätteskoj, avslutar han.