Kolgjini startar en filial på Menhammar

Uppdaterad 2016-10-21 | Publicerad 2016-10-18

Stjärntränaren Lutfi Kolgjini öppnar en filial på Menhammar

Låga prispengar i söder och långa resor för unghästarna.

Nu öppnar stjärntränaren Lutfi Kolgjini en filial på Menhammar.

– Det ska bli jävligt intressant, säger han till Trav365.

Proffstränaren Lutfi Kolgjini, 56, öppnar inom kort en filial på Menhammar Stuteri i Ekerö.

”Ludde” är trött på att tävla om 20 000 kronor i förstapris på hemmabanan Jägersro, samt de långa resorna som hans unghästar tvingas göra.

”Mycket intressant”

– Det är inte bestämt ännu när det sker, men det ligger rätt nära i tiden. Jag har haft ett samarbete med familjen Wallenius-Kleberg i många år nu och det här ska bli jävligt intressant och jävligt kul, säger Lutfi Kolgjini till Trav365.

Lutfi Kolgjini har tidigare haft en filial i Stockholm för sina unghästar, då stod hästarna inne på Solvallas bana. Det var inte optimalt, enligt stjärntränaren.

– Hästarna gick rätt anständigt då, men det var inte något optimalt ställe, vi stod inne på banan då och det fungerade inte optimalt. Mina hästar är jävligt bortskämda, jag har en superanläggning här nere i Vomb och när mina hästar kom till ett sämre ställe så fungerade det inte, säger Lutfi Kolgjini och fortsätter:

– Jag har pendlat till Stockholm i många år, och nu när det här dök upp så var det de intressantaste förslaget på många år. Menhammar är en totalt komplett träningsanläggning och det ska bli mycket intressant, det blir inget nerköp för mina hästar.

”Den frågan håller jag öppen”

Är tanken att du ska hjälpa till med Menhammars hästar, Stefan Hultmans gamla stall, som nu basas av Pasi Aikio?

– Det är inget uttalat när det gäller den biten, jag kommer klara mig själv så att säga, driva min egen filial. I första hand är det de som gäller, men givetvis om Pasi Aikio behöver råd så kommer jag ställa upp på det. Det är som sagt ingenting uttalat kring det, men om Pasi Aikio ställer frågan så givetvis ställer jag upp.

Hur kommer din filial att se ut?

– I första hand blir det unghästarna, som det är nu är det ett jävla resande för mina hästar, vi tävlar om 20 000 kronor här på Jägersro och man kan lugnt säga att Jägersro blivit mer och mer nermonterade när det gäller prispengar, och det betyder mycket resande för mina unghästar och det är dem som jag i första hand kommer ha där.

Kan det bli aktuellt framöver, att allt mer sikta mot Stockholm med din tränarrörelse?

– Det håller jag nog rätt öppet, för Adrian kommer ju få bestämma mer och mer vad han vill med framtiden, så den frågan är öppen, säger Lutfi Kolgjini.

Följ ämnen i artikeln