Häftiga showen – vann på nya rekordtiden

1 av 3 | Foto: ATG Live
Volnik du Kras vann V86–8 åkandes med Alessandro Gocciadoro

avNils Larsson

TRAV

Volnik du Kras krossade allt motstånd vid segern i V86-8.

Efter loppet hyllades han rejält av experten.

– Satan vad bra han är, utbrast Sandra Svensson i TV12.

Volnik du Kras svarade för en av Elitloppshelgens allra bästa prestationer när han vann Klass I-finalen på topptiden 1.11,3 / 2 140 meter och i senaste starten på Östersund kunde han åter igen vinna väldigt enkelt. Ikväll var snackhästen stor favorit, spelad till 57 procent, när Lindesberg arrangerade V86-tävlingar och i V86-8 tog han andra raka segern i Bronsdivisionen tillsammans med sin italienska tränare och kusk Alessandro Gocciadoro.

”Han är hiskeligt bra”

Och det var inte vilken insats som helst.

Efter ett stentufft lopp utvändigt om Ferrari River där 500 meter travades på 1.08,3 och varvet på 1.10,0 så var han ändå starkast till slut och kunde vinna överlägset på det nya banrekordet för fyraåriga utländska hingstar och valacker 1.10,3 / 1 640 meter.

Insatsen imponerade rejält på experten Sandra Svensson.

– Satan vad bra han är, han är hiskeligt bra alltså. Norsken är till och med kvar och han visade hur bra han är på kort distans. Det gäller ju att huvudet är med också för att tömma sig gång på gång, till slut tar det stopp, men han har en fantastisk inställning, sa hon i TV12.

”Var enkelt över mål”

Alessandro Gocciadoro var även han imponerad över sin hästs insats och berättade i vinnarcirkeln att nästa start för stjärnan blir på Åby den 11:e augusti i V75-finalerna.

– Det är en väldigt bra och stark häst. Han gick utvändigt om Ferrari som är en bra häst. Han är bäst bland fyraåringarna i Italien och det var enkelt över mål, då jag inte hade dragit norsken. Nästa start blir på Åby den 11:e augusti i V75-finalerna, sa Alessandro Gocciadoro.

Segern var värd 125 000 kronor.

ARTIKELN HANDLAR OM

V86