Veteranen: ”Jag är nästan lite skakig”

Lennart Forsgren vann ’Upp till bevis’: ”Det blev väldigt, väldigt enkelt”

1 av 4 | Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Lennart Forsgren.

avDaniel Söderbäck

TRAV

Han vann sitt första travlopp på åtta år.

Då hade den numera omtyckte tv-profilen Lennart ”Kusken” Forsgren, 68, ett litet dilemma under loppets gång.

– Hjälmen var för stor, så jag fick sitta och peta till den hela tiden, sa han.

Det var upplagt för riktiga klassikermöten när ”Upp till bevis” avgjordes på Halmstadtravet under torsdagskvällen.

Kuskveteraner, som inte kört riktiga tävlingslopp på länge deltog, bland annat Jerry Riordan, Stefan Hultman och Lennart ”Kusken” Forsgren.

Den mest anmärkningsvärda starten gjorde Stefan Hultman, som gjorde sitt allra första tävlingslopp, efter sin ovanliga och tuffa muskel- och nervsjukdom myastenia gravis, som han drabbades av 2015.

– Det var jag och Lennart Forsgren som började surra lite om det där, i och med att han ville vara med. Vi jobbar bra tillsammans och har fått bra kontakt han och jag och vi började snacka lite om det. Först sa jag att det inte var någon idé för mig att vara med i det där tjockis-loppet, men sedan har det vuxit fram, sa Stefan Hultman till Trav365 när startfältet blev klart.

”Kände av det”

Väl i loppet så var det 68-årige tv-kollegan Lennart ”Kusken” Forsgren som drog det längsta strået med Peter Untersteiners Star Costashorta. Segermelodin var spets och slut.

– Jag är nästan lite skakig, men det är väl mest för att hästen låg på, men det blev ju väldigt, väldigt enkelt, sa Lennart Forsgren i vinnarcirkeln, efter sin första seger sedan 2010.

Han hade dock ett problem under loppet. Hjälmen var för stor.

– Nervös innan är väl fel att säga, jag kände av det naturligtvis och det var en anspänning som det ska vara, men det största problemet var hjälmen, som var för stor, så jag fick sitta och peta upp den hela tiden, sa han och skrattade.

Saknat uppmärksamheten

Trots segern, så lovade han att det knappast lär bli något nytt lopp på ett tag, men kanske vid samma tillfälle nästa år.

– Jag kommer inte köra nåt lopp nästa vecka, det lovar jag. Men nästa år får vi se, det är inte omöjligt. Den här uppmärksamheten har man saknat lite.

Tvåa i loppet slutade Carl-Otto Göransson med Cabades, trea blev Lars I Nilsson och Hierro Boko.

Stefan Hultman och Can Lane slutade oplacerad.

Här är de fem högsta V75-vinsterna 00:35
ARTIKELN HANDLAR OM

V75