SHL-profilen: ”Det bästa misstag jag gjort”

Tabben fixade 2,3 miljoner kronor: ”Tryckte i fel” • Tipset inför lördagens V75:a

1 av 2 | Foto: BILDBYRÅN
Sebastian Enterfeldt.

avDaniel Söderbäck

TRAV

Tabben blev värd totalt 2,3 miljoner kronor på V75.

Nu jagar den före detta SHL-profilen Sebastian Enterfeldt, 29, ny V75-succé på lördag.

– Jag måste nog säga att det är det bästa misstag jag gjort i mitt liv, säger han och skrattar.

Det blev 257 SHL-matcher och 97 poäng som spelare i Luleå och Brynäs för Sebastian Enterfeldt när han i januari 2017 tvingades lägga ner hockeykarriären.

I dag jobbar 29-åringen som förvaltare hemma i Gävle. Dessutom kryddar han tillvaron genom att visa sig vara en hejare på att tippa V75.

Via Brynäs andelslag på ATG Tillsammans gör Enterfeldt varje lördag ett V75-system där varje andel kostar 100 kronor.

”Tryckte i fel”

Lördagen 1 december 2017 drog han in totalt 157 100 kronor när V75 avgjordes på Jägersro.

I lördags slog han till igen. Den här gången satte han alla sju rätt och drog hem totalt 2 345 445 kronor, då varje system lämnades in fem gånger.

Och allt kom till tack vare en miss. I den första avdelningen skrev han fel och i stället för att välja supertalangen och favoriten Harran Boko kryssade han i häst nummer ett i stället. Givetvis vann häst nummer 1 Fritjof loppet.

– Jag tryckte i fel helt enkelt. Men, jag tänkte att jag kan lika gärna chansa med den i stället för den stora favoriten. Och det gick ju hem med mycket tur, men det måste man ha för att vinna stort, sa Sebastian Enterfeldt till Trav365 dagen efter storvinsten.

”Finns inget rätt eller fel”

Totalt fick fick varje andelsköpare 18 763 kronor tillbaka och totalt såldes 125 andelar, varav Sebastian hade en själv.

– Det har varit kul med mycket positiva och glada reaktioner under veckan. Det var jäkligt kul så klart när jag såg att spelet gick in, säger Sebastian några dagar efter vinsten.

Men hur kunde du lyckas att skriva fel?

– Ha ha, jag hade två sidor uppe, ATG och ATG Tillsammans och sedan när jag skulle kopiera raden blev det fel. Men man måste ha tur och det finns inget rätt eller fel inom travet som tur är. Synd bara att jag inte trodde lite mera på mig själv, för då hade jag nog skaffat mer än en andel.

Är det rentav det bästa misstaget du gjort i ditt liv?

– Ja, det måste jag nog säga att det är, ha ha.

Foto: DAVID SCHREINER/KANAL75
Knifetown Winner och Nicklas Westerholm är en skräll som Sebastian Enterfeldt tipsar om på lördag.

Tipsar om jätteskräll

På lördag avgörs V75 på Umåker och Sebastian har full laddning mot omgången. Frågan är dock given, vem ska han missa den här gången?

– Det lutar väl lite åt Månprinsen A.M. (V75–5) i sådana fall. Nej då, han ska nog med ändå, man får ju inte bli dum. Jag tror ändå att Månprinsen är den sundaste spiken i omgången. En roligare spik är dock 7 Prosperous (V75–2) med Christoffer Eriksson i sulkyn.

Har du redan nu ett miljondrag?

– 8 Knifetown Winner (V75–6). Visst, det är svårt från det spåret och han möter bra hästar, men streckad på en procent i dagsläget är alldeles för lågt. Han är intressant.

Här är de fem högsta V75-vinsterna 00:35
ARTIKELN HANDLAR OM

V75

ATG