Årets coolaste kille är utsedd

TRAV

Alla har vi någon vi beundrar.

Kanske i smyg, ja, eller så vrålar vi ut vår idoldyrkan.

Men:

Inom travet finns det ingen jag ser upp till.

Jo, för resten, det finns en kille. Han är grym – en spelare.

Fem veckors semester och ett, för att vara mig, nästan obefintligt spelande. Säger som kompisen Ove: ”Jag spelar fan inte poker längre, bara typ fyra-fem timmar om dan.”

Mitt travlirande under semestern har faktiskt inskränkt sig till lite lätt V75-knarkande och några vinnarspel i veckan.

Skit också. Jag kan inte alltså inte resa mig upp, harkla mig och med darrande stämma säga: ”Hej, jag heter Micke Nybrink, travtorsk, och nu har jag varit spelfri i fem veckor.”

Men nästan, har bara smuttat lite ju. ­Eller hur? Jag känner mig fin. Laddad ­liksom. Nu ska de få åka.

Ett läsarmejl som fick mig att börja fundera handlade om travidoler, om jag har några såna. Nej, fasen heller, tänkte jag. De aktiva retar jag mig mest på, de kör aldrig som de ska, hur svårt kan det vara att köra häst? Golf är svårt. Trav ser idiotiskt enkelt ut – i alla från min plats på läktaren.

Många lallare

Som, jag ser det är Adielsson, Goop, Kihlström, Lennartsson och Olsson på hygglig motionsnivå och alla de andra är totala lallare. Förlåt, jag har inte fått vara elak på länge. Hehe. I grund och botten är jag ett svin.

Idoler. Jag skulle ju skriva om travidoler. Bland de aktiva har jag alltså inga, är en enögd loser som gärna hyllar dem som kör in mina lir. Eller den som offrar sig och knäcker favoriten, han får en stjärna i min bok – i alla fall om jag har garderat. Objektiv? My ass ?

My hero inom travet är en spelare. Det är inte tanten från Nordmaling som vann 45 miljoner på en felskrivning i midsomras och heller inte 47-miljonersmannen från Halmstad. De hade flyt, en gång, det kan drabba vem som helst, utom mig...

Idolen

Min idol heter Marcus Lindgren, han är numera travamatör och rik som ett troll. Tidigare var han travjournalist och drev Travtjänsten med Anders Ström (ägare av Unibet).

Marcus blev min hjälte när jag läste en intervju med honom i facktidningen V75-Guiden för någon månad sedan:

”Jag blev vinsttrött”, sa han. ”Jag och Anders (Ström) var ju ensamma på V75 under Elitloppshelgen 2003 (dryga 20 millar, tjosan) och sen hade jag ett system på dagens dubbel där jag satte dubbeln 96 procent av gångerna.”

Årets coolaste kille är redan utsedd. Marcus Lindgren, vinsttrött. Respekt.

Jag vill bli som Marcus! Det är mitt mål i livet. Jag vill bli vinsttrött.

Veckans tips

Micke Nybrink