Global Investment – en favorit i stor fara

TRAV

Jackpott i onsdags och jackpott i morgon. Nu får det banne mig räcka. Man blir både blasé och får en fadd smak

i munnen av all jackpott­propaganda.

Varför inte fördela pengarna annorlunda så att vi som bara lyckas få fem rätt får lite plåster på de redan sönder­slickade såren.

Låter jag gnällig? Eller är det den svenska avundsjukan som gör sig gällande. Varför ska han eller hon vinna 46 miljoner och inte jag. ”Du får väl tippa bättre”, säger någon. ”Leta upp tre klaringar och gardera resten av loppen”, säger en annan. Då har du goda möjligheter att lägga beslag på hela potten.

Nu är det inte lika lätt som det låter. Spik nummer ett galopperar i starten, spik nummer två åkte på en akut halsinfektion när han skulle runda skiten och inkom som sista häst och spik nummer tre gillade inte den lösa banan. Känner ni igen er?

Elton Silvio spikas

Nej, nu får det vara slut på gnällandet. Nu gäller det att sätta sjuan i morgon och i första hand hamra dit två spikar. Den första hittar jag i V75-2. Peter Untersteiner dundrar till spets med Elton Silvio och gör sin berömda segergest kort efter mål.

I V75-4 litar jag hundraprocentigt på Lill-Goopen bakom tuffa och urstarka Meadow Zoot. Björn kör fram i dödens och sen blir det svårt för de andra att stå emot. Enda brasklappen är att det handlar om autostart denna gång vilket kan vara ett litet minus.

Avslutningen – en höjdare

Årets upplaga av Jubileumspokalen (V75-7) är en riktig höjdare. Lutfi Kolgjini är revansch­lysten värre och jag hoppas innerligt att Going Kronos inte hittar på några dumheter i första sväng. I så fall kan det bli en ny härlig fight mellan Luddes guldklimp och ­Citation. Jag nöjer mig med dessa två på systemet. Vilket race det kan bli.

Fama Currit var ruskig att skåda senast och gör hon om den prestationen blir hon svårslagen. Men jag tänker inte släppa trion Olganina, Lotuschic och Salma ­Boko. Den ­förstnämnda har sett dunderfin ut i sommar och är bra nog att ge Fama Currit en rejäl match. Detta gäller även Lotuschic som är bättre än vad raden visar.

Silverfinalen är som vanligt smålurig och här streckar jag ­halva fältet.

Baron Rols har läget och kan bli svårslagen eftersom Hurricane Line och Across the Lines drog bakspår. En luring kan Grove’s Ben vara. Han spurtade som en demon från köläge senast och är dessutom rask från start. Körs av Johnny Takter som i mina ögon är en av landets bästa drivers.

Gino blir mitt fidusdrag

Global Investment såg trög ut senast men lyckades ändå vinna. Efter den här starten väntar derby­kval och i stallet håller man ­honom ganska högt. För mig är han dock en favorit i fara och jag väljer att gardera. Target Player och Baloo Nalan är inga dunungar och inte heller Matrix Reloaded som står på tur för seger. Kladda på!

I Bronsfinalen handlar det i första hand om Lugdunum går felfritt eller inte. Det är stor galopprisk och det gynnar i så fall Åke Svanstedts duo Earl Tilly och Jos Cortina. Svanstedt har valt att köra den förstnämnde men jag blir inte det minsta förvånad om stallkompisen Jos Cortina vinner loppet.

Mitt fidusdrag är Gino. Blir det fart på tillställningen kan ­Gino ­visa sig vassast över ­upploppet. Att han i skrivande stund är ­streckad på endast sex procent gör ju inte saken sämre.

Helgens tips

Gert Lengstrands V75-system

Gert Lengstrand