Alla säger nej inom travet

TRAV

Vi svenskar har svårt med förändringar.

Konstigt att vi någonsin lämnade grottorna.

Inom travet är det ännu värre.

Mossan växer.

Alla säger nej.

Men ni kan väl läsa det här först?

Det regnar och allt känns dystert, hopplöst. Golfsäsongen är över och handikappet ökade visst med 0,1. Kompisarna kallade mig ”Micke the hooker”. Förkylningen däremot ser ut att stanna för evigt. Och så är det mörkt, faen, inte så konstigt att sinnelaget är svart. Hit med en pistol. Närå, skojar bara. Jag har ju pengar kvar på ATG-kontot, 18 spänn (en sexa).

Tråkigaste i år

För det blev favoritparad i lördags. Det visste jag i och för sig, trodde mig veta, men – och nu är jag inte negativ – omgången var den tråkigaste i år.

Guldloppet som Arras vann från spets skulle ha blåsts av efter ett varv. Så där får det inte gå till. Domaren borde ha blåst av för passivitet. ”Loppet är avbrutet, kör till ny start.” Jag vet, så gör vi inte inom travet men jag försöker bara uttrycka en känsla. Vi hade ju lirat för 100 miljoner.

Det bästa vore förstås att ändra prisskalan. Ge vinnaren mer, 300 000 ska man ha om man vinner i högsta klassen, inte sketna 150 000 som Arras fick. Tvåan Skogans Joker drog in 75 000. Skillnaden är för liten, det lönar sig att bli tvåa. Jag förstår kuskarna – de kör efter förutsättningarna. Skäll inte på dem. De är superproffs. De vet exakt när de ska lägga sig eller höja insatsen. I guld i lördags la sig alla när Arras fick ledningen.

”Gör som i Norge”

En vilt spelande kompis mejlar intressanta tankar:

”Är inte du trött på allt jackpottande som man aldrig får del av? Varför inte ha det som i Norge med en rullpott, som för vår del kanske faller ut om tre eller färre har sex rätt? Vi skulle kunna ha det alla V65/V64-dagar. Om favoritomgång: Sätt av halva femrättspotten till en rullpott. Resten överförs till sexrättspotten aktuell omgång. Om ingen har sex rätt: Halva sexrättspotten till rullpott, resten till femrättspotten. Där ökar vi intresset för vardagsliret samtidigt som jackpott blir intressant igen. Man behöver inte uppfinna hjulet två gånger. Något bra finns i väster – fast inte mycket...”

Till sist: ”Lita på alla, men kupera leken.”