Bråket över – vann direkt

TRAV

Han löste ut hästen bara timmar innan det viktiga kvalet till Europaderbyt.

Nu har Roger Malmqvist sin Västerbo Miguel klar för finalen i Frankrike - och chans att ta hem förstapriset på 230 000 euro.

- Det var förstås en dyr affär, men jag är nöjd, kommenterar Roger.

Det har en längre tid varit en del bråk om topphästen Västerbo Miguel mellan delägarna och travtränarna Roger Walmann och Roger Malmqvist. Pengarna som hästen tjänat in under tvisten har gått till ett särskilt konto i avvaktan på en uppgörelse.

- Jag fick röntgenplåtarna på hästen i dag (läs igår) och på inrådan och hjälp av advokaterna kunde vi göra upp affären, berättar Roger.

Han fick i går själv stå vid sidan och och bevittna när Thomas Uhrberg körde in Västerbo Miguel till vinst i ena derbykvalet.

Den 15 oktober går finalen i på franska banan Laval och Roger Malmqvist kan alltså själv bestämma om han ska köra hästen i det storloppet.

- Nja, jag vet inte hur det blir. Hästen går i träning till Lutfi Kolgjini och det är väl han som också får vara med och bestämma, säger Roger.

Två av de tunga favoriterna tog hem sina kval, finske Quicksilver Kemp och Jocose. Den senare fick slita hårt för sin vinst efter hårt tryck av Rite On Line under hela loppet.

Örjan Kihlström var också lite dämpad efter segern med Jocose.

- Det gick lite för fort i loppet och därmed missade Jaded en plats i finalen, sa Örjan.

Den snabbaste trean fick också en biljett till finalen och den missade Jaded snöpligt som efter ett tungt lopp i dödens och punktering i första sväng inte orkade hålla emot sista biten.

Eddie Ekman