Trav

Max Flukt – årets klaraste

Av: 

Zendry Svärdkrona

TRAV

Sportbladets Micke Nybrink: Gidde är slut – jag garderar

Inte i morgon, utan på söndag, då ska vi slåss om jackpotten på V75.

Kalmar kör och Max Flukt är väl årets klaraste?

Gidde då? Äh, han är ju slut, jag garderar.

Det där med att Gidde Palema är finito, eller borde lägga av var något jag skrev efter Copenhagen Cup och det har retat gallfeber på Bender och Svanstedts fan club. Snacka inte skit om vår Gidde, tjuter den, som om de vore delägare i hästen. Vad jag menade och skrev var bara att hästen inte har något kvar att bevisa och att han kan lägga av med gott samvete innan hans rykte ödeläggs.

Var det så himla farligt? Är det inte årets sanning?

Tidig spets

Jag tror att Gidde har toppchans i V75-3, mycket talar för tidig spets och sen vinner han med ett flin. Men eftersom han sett pittlös (förlåt) ut på slutet väljer jag att gardera. Fräkke Frederik är verkligen inte over the hill ännu, snarare väntar jag mig att han exploderar vilken dags om helst, kanske redan på söndag. Och sen åker Thai Tanic, Gatsby och Solero Briljant med när ändå pennan är framme -vill ju inte spricka när (om) Gidde åker på stryk igen.

Strålande senast

I V75-1 noterar jag att Run Vor Vuggt bara är streckad på 18 procent. Såklart, säger ni, han har ju för fan tolftespår bakom bilen och möter kanoner. Visst, men hästen är hemsk när han får spara speeden och jag kan se hur Adielsson smyger i ryggar och kastar loss 300 kvar - sen smäller det över Kalmars långa (207 meter) upplopp. Senast gick hästen strålande från kön och näst senast såg han så fin ut i värmningen att man nästan fick tårar i ögonen.

Lågt streckad

Att Wingait Geforce (V75-4) bara är streckad på 15 procent är hur kul som helst. Tydligen såg ingen när han vann med halva upploppet från dödens senast, på 16,5/2640 volt. Jag tror att den här urstarka turbodielsen kan knäcka dem igen. Och så kan jag berätta att Lennart Forsgren var lyrisk efter att han kört sista jobbet med Unikat (23 procent) i onsdags. Hästen avslutade 10,5 sista 500 utan att pressas det minsta. Ta med honom på allt, Forsgren lät segerviss. Vi skiter i läget - det är bara oddshöjande.

Vinner med 30 meter

Max Flukt hade kanske rent av varit segeraktuell mot Gidde Palema och vinner V75-5 med 30 meter om bara Kent Knutsson låter honom använda sina atomvapen, speeden och styrkan.

Jag spikar även Order By Fax i V75-6. Han gjorde sitt livs lopp senast och inget talar för förlust när Björn Goop åter hoppar upp bakom. Men Adams Hall då? Är det inte travtävlingar?

Helgens tips

Micke Nybrinks V75-system

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!