Barfota blir det åka av

TRAV

En rolig omgång väntar på Mantorp.

Jag har två barfotaspikar att bjuda på.

Senast gick de med skor.

Nu rycks rubbet, racerbalans alltså, och då blir det åka av.

Foto: Micke Nybrink

Lika bra att beta av omgången lopp för lopp, det finns godbitar lite varstans.

I V75-1 blir Roger Hornline (63 %) favorit. Han är grym och vinner nog felfri – men från framspår bakom bilen har han haft påfallande svårt att hålla ordning på benen. Så garderingen är given.

Luddes bomb 1

Roligaste motbudet är utan tvekan Lutfi Kolgjinis starke och startsnabbe fransos, Ladon du Goutier (13 %). Jag är inne på att han bombar till front och sen stannar där in i mål. Ni kanske minns när han vann ett V65-lopp på Jägersro i början av september, det small från spår tre bakom bilen och sen vann han skitlätt på 14,3/2 140.

V75-2 är ett fint lopp och alla såg säkert hur bra F.D.Currie (29 %) var senast. Känslan när hon blåste ner allt efter en jättegalopp var att det bär rakt upp i stoeliten. Men åttondespår är inte kul när det handlar om voltstart och jag vågar inte gå rakt ut på henne. Beijing Man (39 %) måste också med, dunderfin i ledningen senast och det kan bli repris.

Luddes bomb 2

Spik i V75-3. Kolgjini rycker alla skor på fartmonstret Face of Speed (24 %) och jag lirar på spets och slut. Senast var hästen bra i front efter en tids vila och nu lär formen vara kraftigt uppåt. Tag The Devil från inner är visserligen bra men Svanstedt släpper ju alltid?

Fjärde är lurigt, i och med att Easy Broline (14 %) fick spår åtta med volt. Hon är överlägset bäst och med lucka smäller det. Och så gillade jag Lilie M. (45 %) senast då hon gled undan i spets. Vet inte om hon kommer dit igen men det såg ut att vara en lovande dam.

Benhårt

Old Maid Hall (V75-5) spikar de flesta den här veckan. Jag garderar. Hon har svikit förr, är trots allt bara tre år och reser från Finland. Motståndet är dessutom benhårt: Jörgen Westholm rycker alla skor på sin kriteriefinalist Rite On Track (6 %) som då kan öppna rasande fort, Lady Minette (33 %) är ett jättelöfte och Ecupos Bitte (12 %) är jag extremt svag för.

Lotto i Silver

V75-6, Silverdivisionen, är som vanligt alla mot alla. Var ramlar kulan ner? Prime (6 %) hade full tank i mål senast och är intressant, trots läget. Eller leder Lukas Lupin (13 %) hela vägen? Ta ett gäng här.

I sista är klart. Jag har svårt att se Riva del Sole (41 %) förlora. När hon gick barfota runt om näst senast på lunch-V5 var hon otäckt bra. Nu blir det racerbalans igen. Tackar.