Spiklöst – men jag har flera fräcka lås i kväll

Carlssons GS75-tips: Troliga ledaren Stella Newmen utmanar storfavoriten • Systemförslaget

avMichael Carlsson

Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD
Flemming Jensens Stella Newmen tas med på kvällens GS75-kupong.

Spiklöst men ett par fräcka lås är lösningen på dagens Grand Slam 75.

Jag är spänd på att se hur länge Stella Newmen står emot favoriten Vlad del Ronco och håller det inte för omöjligt att hon utan skor på hovarna leder runt om.

Halmstadtravet är värd för Grand Slam 75 och söndagens miljonspel försöker jag klara av utan spikar, men däremot med ett par två- och trehästars lås då jag inte litar helt på favoriterna och dessutom har heta motbud som det låter väldigt bra på.

Inte många lär ha undgått att se hur imponerande Vlad del Ronco har varit i dennes två raka V75-segrar på slutet. Det har varit två toppinsatser mot mer kvalificerat motstånd än han stöter på här i dag.

Vlad del Ronco blir storfavorit i Grand Slam 75-1 och har såklart toppchans.

Jag väljer dock att dubbla systemet av ett par anledningar. Han fick gå rejält i botten senast efter ett lopp i dödens och har en V75-final som hägrar om två veckor. Dessutom körs han av sin ägare och tränare Edvin
Ceka och inget ont om honom som är en duktig tränare, men han lär inte ta illa upp om man hävdar att det inte är samma kaliber som Björn Goop och Erik Adielsson som har kört på slutet.

Det är även sprinterdistans vilket Vlad del Ronco ännu inte har vunnit över.

Jag vill därför ha med den troliga ledaren, Stella Newmen, som visade toppform senast när hon spurtade till seger på Solvalla. Nu är det perfekta förutsättningar med sprinterdistans och Flemming Jensen sa till mig att han kommer att köra i ledningen och att det blir barfota fram eller barfota runt om den här gången. Hon kan mycket väl bli svårfångad över den korta distansen och det kan vara spets och slut.

GS75-2 är ett lite lurigt lärlingslopp där jag streckar sex hästar. Men klar förstahäst är ändå favoriten Pagano som har visat toppform på slutet och som senast spurtade mycket bra till tredjeplatsen efter att ha  hamnat omöjligt till sist i kön och fått all­deles för långt fram. Hästen har körts två gånger av Jennifer Oscarsson vilket har resulterat i en seger och en tredjeplats.

Bernts Ulrika är jämn och säker och har mött tuffare konkurrenter än det här gänget. Hon avslutade starkt till tredjeplatsen senast efter vida spår runt slutkurvan och kan vara en vinnare här.

Skrällbudet är Madurai som följde med klart positivt i ett stayerlopp senast mot bra hästar och känslan är att han vinner när som helst. Nu är det enklare emot och han är värd en varning.

Är bästa hästen i loppet

Jag låser den tredje avdelningen på tre hästar och favorit är den troliga ledaren Livi Magic som är startsnabb och har ett perfekt läge. Hon har dock inte övertygat på slutet och kommer åter efter ett litet uppehåll varför formen kan vara ett frågetecken. Jag vill ha med Global Warrior trots att han har spår tolv över kort distans. Han är bästa hästen i loppet och har nu en genomkörare i kroppen efter en lång tävlingspaus.

Min vinnare är dock Wahtoshi som efter segern näst senast blev fast med krafter kvar senast efter att Veijo Heiskanen släppt ledningen. Barfota runt om är ett klart plus och nu kör återigen Jörgen Sjunnesson, precis som vid segern näst senast.

En stark favorit

The Real Star gjorde en riktigt stark insats som tvåa senast och tar snart sin första seger. Han är berättigad favorit för Dante Kolgjini i den fjärde avdelningen men får sällskap av två hästar på systemet.

Coram d’Inverne var duktig vid spetssegern på Solvalla näst senast och körs av rutinerade Håkan B Johansson. Slåss om segern felfri. Jag vill även ha med Linges Glide som var positiv som tvåa på Åby senast och som kan vara en härlig susare att se upp med.

Hennesy Boko fick segerraden på fyra raka bruten senast när han blev trea. Hästen var dock mycket bra igen när han föll med flaggan i topp från dödens. Hästen är stark och trivs över den långa distansen och har säkert en mycket bra chans att vinna i den femte avdelningen.

Spåret är dock lite väl långt ut bakom vingen och skulle det bli vingel känns det tryggt att ha med både Valter L.P.C, som har läge för ledningen, startsnabb som hästen är och han går klart bäst i spets, samt Elway Am som var klart förbättrad vid överlägsen seger senast.

Säkert tvåhästars lås

Master Crowe och Västerbo Exact känns som ett säkert lås i GS75-6. Speciellt eftersom Olle Rols inte har fått till det ännu i årets starter. Den av dessa två som tar ledningen har toppchans att dirigera in i mål.

Västerbo Exact är kanske den snabbare från start och hästen var mycket vass vid V75-segern näst senast och även gången innan dess. Han förvånade dock med att galoppera innan bilen släppte iväg fältet senast. Normalt är han inte osäker och felfri blir han svårslagen.

Men Master Crowe är stil going strong som nioåring och hästen har vunnit i hälften av sina starter. Jag pratade med tränaren Petri Puro som meddelade att hästen inte var fulltränad inför senaste starten då han blev sexa i V75, men att han nu ska vara betydligt bättre och har känts jättefin i träningen. Det blir även barfota bak den här gången.

Olivia Cherie kan vara ett spikförslag i Grand Slam 75-avslutningen. Hon visade fin form senast när hon spurtade bra efter en sen lucka. Har perfekta förutsättningar här med innerspår över kort distans.
Hästen är snabb ut och kan leda runt om.

Jag dubblar dock med Doyouknow som var positiv som tvåa senast.

Micke Carlssons GS75-system

GS75-1: 1–4 (7–5)

GS75-2: 9–2–6–1–3–10 (4–11)

GS75-3: 6–2–12 (1–9)

GS75-4: 7–6–9 (5–10)

GS75-5: 7–3–1 (8–6)

GS75-6: 3–1 (2–4)

GS75-7: 1–3 (9–7)

1 296 rader/1 296 kronor

GS75 från Halmstad sänds i TV12 klockan 15.30.

ARTIKELN HANDLAR OM

Hästar

Trav