Johnny Takter

Johnny Takter på väg mot comeback

Stjärnkusken snart tillbaka på tävlingsbanan

Av: 

Christoffer Wickman

TRAV

Johnny Takter, 60, har inte kört travlopp sedan oktober i fjol.

Men snart är stjärnkusken tillbaka.

– Jag känner mig i bättre form än på länge, säger han.

Jägersros Johnny Takter är en av Sveriges mest framgångsrika kuskar genom tiderna och han har vunnit i stort sett alla storlopp man kan inom travsporten.

Men på sidan av tävlingsbanan har Johnny kämpat med psykisk ohälsa i 30 år och han har inte kört travlopp sedan oktober i fjol.

– Just nu känns det tufft, det är svart allting, sa Johnny Takter till Trav365 i samband med att han strök sig själv från två tävlingsdagar i oktober.

Men nu, fem månader senare, är stjärnkusken på väg tillbaka.

”Det är positiva vibbar”

Trav365 når Takter under tisdagsförmiddagen, och det är en mycket positiv Takter vi når.

– Jag känner mig i bättre form än på länge faktiskt, det går inte att jämföra. Det är positiva vibbar, berättar Johnny Takter.

Vad har du gjort de senaste månaderna, när du inte kör några travlopp?
– De sista två månaderna har jag bara tränat i princip.

Är det gym då eller?
– Nej, jag har eget gym så jag kör alltid där, utan jag har varit mycket ute i skogen och löptränat. Det är en väldigt trevlig miljö att vara i. Jag tycker det känns jättebra.

”Då blir man ännu mer sugen”

Kan vi få se dig på tävlingsbanan snart igen?
– Du vet när våren kommer och banorna börjar torka upp, då blir man ännu mer sugen. Jag funderar på att börja köra lopp i april igen, säger Johnny Takter och fortsätter:
– Jag har haft det här i bakhuvudet hela tiden, att jag har tänkt att fysträna några månader och få upp en bra kondition och jag tycker hela tiden att det blir bättre och bättre.

Har du känt dig i dålig form tidigare?
– Sista halvåret var en kraftig omställning både privat och allting, det var ett tufft sista halvår. Jag var inte i bästa fysiska form, även om jag levererade. Jag kräver för mycket av mig själv för det.

Har du saknar travet?
– Ja, det är klart, man saknar det här. Jag har aldrig haft några riktiga krämpor direkt, några fysiska sådär. Jag hade en sträckning i ryggen i samband med Finlandia Ajo för ett par år sedan, men annars har jag varit förskonad från allt sådant där och det hoppas jag kunna fortsätta vara framöver.

När kan du vara tillbaka?
– Inom ett par veckor kan vi få se mig på banan igen, i slutet av mars i början av april, det är det jag siktar på, säger Johnny Takter.

Publisert:

LÄS VIDARE

Takter: ”Just nu är det tufft - allting är svart”

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Johnny Takter

Trav