Stjärnstoet flyttas till Fabrice Souloy

avChristoffer Wickman, Minimedia

TRAV

Ulf Stenströmer tappar Your Highness till Frankrike

1 av 4 | Foto: Kanal75
Your Highness.

Ulf Stenströmer tappar sitt stjärnsto Your Highness.

Miljonärskan flyttas till Frankrike och stortränaren Fabrice Souloy.

– Hon åker i helgen, säger Oskar Eidsaa, en av delägarna till toppstoet.

Tidigare under tisdagen skrev Ulf Stenströmer på Twitter att han tappar ett av Sveriges bästa ston Your Highness, Stenströmer twittrade följande.

Tack för den här tiden härliga Your Highness. Hoppas du kommer få det bra hos din nya tränare”.

Trav365 kan nu berätta att Your Highness ska ner till Frankrike och Fabrice Souloy.

”Gemensamt beslut”

– Det stämmer, det här beslutet har vi tillsammans med den andra ägaren Björn Nordstrand tagit, säger Oskar Eidsaa, en av delägarna till hästen, till Trav365.

Varför väljer ni att flytta henne?

– Vi har haft en formidabel succé med hästen och Ulf Stenströmer har varit jätteduktig med henne, vi är jättenöjda med honom som tränare till hästen och det är inte orsaken bakom flytten. Men, Your Highness har haft jäkla otur, framför allt i årgångsloppen.

Varför just Frankrike?

– Your Highness är en stark häst och som ägare till hästen menade vi redan i fjol att hon var klar för Frankrike, men då ville inte Ulf det. Nu har vi som ägare till hästen tagit ett gemensamt beslut att skicka henne dit, och hon går i transport till helgen.

”Har väntat länge nu”

Det är ingen schism som ligger bakom?

– Det här går inte på hennes prestation i Sto-SM, det här var bestämt redan innan det loppet. Men vi känner att vi stått här och väntat länge nu och nu vill vi prova henne i Frankrike. Vi vill inte prova henne i Frankrike under en kort period, utan vi vill ha henne där under en längre period och därför skickar vi henne till Fabrice Souloy, säger Oskar Eidsaa.
Your Highness har startat 39 gånger hittills i karriären, det har slutat med 16 segrar och 2,7 miljoner kronor i insprungna prispengar. Hennes största merit är en andraplats i StoChampionatet 2013, som inbringade 500 000 kronor.

Trav365 har sökt Ulf Stenströmer för en kommentar