”Robert Bergh i ett nötskal”

avErik Pettersson

Foto: Kanal75
Jan Norberg.

Stjärntränaren Robert Bergh har flyttat till Göteborg.

Trots det väljer han att sätta upp Umeå-kusken Jan Norberg, 70, i loppen i södra Sverige.

– Tackar man nej till sånt kan man lika gärna lägga av, säger Norberg till Trav365.

Jan Norberg, 70, har ofta fått köra lopp åt Robert Bergh i norra Sverige.

Men efter stortränarens flytt till södra Sverige trodde nog många att samarbetet med Umeå-kusken skulle upphöra.

Fel.

Sms:et: ”Bra, då kan du banan”

På lördag har Robert Bergh satt upp Jan Norberg på hästar på Halmstadtravet, och av bara farten även på Färjestadstravet, på söndag.

– Det är Robert Bergh i ett nötskal. Vi har inte pratat. Jag fick ett sms: ”har du kört på Halmstad”. Ja, svarade jag. ”Bra, då kan du banan”, fick jag tillbaka. Och sen när jag ändå är i söderut så fick jag köra på Färjestad på söndag också.

Hur känns det här?

– Det är bara roligt! Jag har inga hästar i träning, så jag har all tid i världen. Säger man nej till sånt här, då kan man lika gärna lägga ner. Det är alltid vältränade hästar man får köra åt Bergh.

Du ska inte flytta ner du också då?

– Nej, det har jag inga planer på.

”Då kan man sitta hemma och virka”

Hur är det att köra åt Robert Bergh?

– Jag har aldrig fått några körorder, det är bra att han har förtroende för en, så vi behöver inte gagga så mycket, det är aldrig tjafs. Varken före- eller efter. Det är en fantastisk kompis. Att han ger mig chansen, när det finns så många kuskar i södra Sverige, det är berömvärt.

Du är 70 år, hur länge kommer du köra travlopp?

– Så länge jag duger och jag tycker det är roligt. Skulle jag känna att ”valparna” slår mig till höger och vänster, då är det nog läge att lägga av - men så är det inte nu - än är vi med i matchen. Jag känner än i dag, att jag har samma tävlingsinstinkt som jag hade när jag var yngre. Den jäkla tävlingsmänniskan i en. Har man inte den känslan, då kan man sitta hemma och virka istället, säger Jan Norberg till Trav365.

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav