”Borde vara spel mot ett mål – en straffspark”

Michael Carlssons GS75-analys – lopp för lopp • Söndag 13 mars

Spickleback Face är en bra spik.
Spickleback Face är en bra spik.

GS75-spelet inställt.


ANNONS: Här kan ni rygga Sportbladet-experternas andelssystem på GS75. Spelstopp: 15.00. [Extern länk]


GS75-1

4 Clandestine är en av flera heta chanser för Daniel Wäjersten i den här omgången. Hon tävlade flitigt i V75 förra året där hon bland annat kvalade in till en final. Hästen är med andra ord härdad i tuff konkurrens och spurtade till en lätt seger i årsdebuten. Hon är väldigt startsnabb och från ett bra läge är det nog toppchans att hon susar till ledningen och stannar där in i mål. Men hästen går även bra i ryggar och har då en vass speed till slut. Hon kommer dessutom att tävla barfota runt om vilket är ett extra plus. Är ett alternativt spikförslag. 5 Polar Operation gjorde också en bra årsdebut där hon vann knappt men säkert. Även hon har tidigare härdats i tuff konkurrens och tände till ytterligare och tog flera segrar efter att ha bytt regi till Roger Nilssons träning. Är snabb ut och lyckas hon snuva Clandestine på ledningen är det nog hästen att slå. Har vunnit fyra av fem lopp från spets. 6 Honky Tonk Angel tog två raka segrar i december och hade stått över en hel del inför comebacken senast. Lär säkert vara vassare med loppet i kroppen och är tänkbar som en tredje häst här. När två träter…

GS75-2

7 Önnes Saga har utvecklats väldigt mycket över vintern och tagit fyra raka segrar. Senast vann hon på nytt svenskt rekord, trots en kort galopp under vägen. Fartmässigt räds hon ingen i det här gänget, men hästen är inte alls att lita på och fjärdespåret i volten kan ställa till det. Har tjänat snabba pengar på kort tid och vi garderar. 8 Åsa Klipp gör comeback efter ett halvårs långt uppehåll. Men hästen kommer väl förberedd och det låter bra från Jan-Olov Persson som säger att Åsa Klipp känns klart bättre i år gentemot i fjol. Då inledde hon ändå fjolårssäsongen genom att ta två raka segrar och var då överlägsen i årsdebuten. Hon strider säkert om segern felfri, men även Åsa Klipp har ett knepigt spår att brottas med i volten. 13 Ronja N.N. gick bra som tvåa senast när hon mötte Önnes Saga och stod då 20 meter efter denne. Nu är det lika start men däremot bakspår på tillägg.

GS75-3

2 Gone Fishing är favorit från ett perfekt läge. Han återkommer nu efter ett uppehåll men räkna med att Robert Bergh har trimmat så att det borde kunna räcka till seger i ett sådant här billigt lopp. Hästen har förvisso bara en seger, men mötte tufft motstånd i södra Sverige förra året och det känns som att han nu kliver ner lite i klass. Är snabb ut och lyser inte ringrosten igenom alltför mycket torde han ha bra chans. 7 Jerome di Quattro har gjort fina prestationer i sina fyra starter i ny regi hos Samt Sundqvist. Hästen är stark och rejäl och tål att göra jobbet i den klassen han befinner sig i. Felfri är han nog med och slåss om seger. 10 Heide K. är också en het segerkandidat. Daniel Wäjerstens häst vann från ledningen senast och nu är det bakspår. Behöver få ett lopp i ryggar och då kan hon blanda sig i striden på nytt.


ANNONS: Här kan ni rygga Sportbladet-experternas andelssystem på GS75. Spelstopp: 15.00. [Extern länk]


GS75-4

5 Spickleback Face har vuxit in i Gulddivisionen där han har gjort fina lopp trots att hästen har haft bakspår varje gång i den högsta klassen. Senast avslutade han starkt till seger i ett snabblopp på Bergsåker då han hade långt fram. Satt i fjärde par utvändigt och trots att det var många längder fram till tätduon in på upploppet, så lyckades han fånga in Selmer I.H. precis på mållinjen. Här torde det vara spel mot ett mål, speciellt som att From The Mine inte övertygade i årsdebuten och drog bricka tolv. Daniel Wäjersten kan nog köra hur han vill och vinna det här loppet.

GS75-5

5 Wolt var det ruskigt starka träningsrapporter på inför dennes årsdebut senast. ”En av de hästar som tränat bäst under hela vintern”, rapporterade min ”Spion” hos Jan-Olov Persson till mig. Hästen gjorde då comeback efter att ha varit borta i ett halvår för en griffelbensskada. Han visade hög kapacitet i fjol genom att vinna ett uttagningslopp till det norska kallblodsderby innan han blev skadad. Men i årsdebuten och comebacken stämde det inte riktigt. Hästen kom inte helt överens med banan, vilket många kan ha problem med den här årstiden när det gäller underlaget då många går från att ha tränat på isbana och sedan går över till grusbanor. Han var även ute i tredjespår en del under loppet och fullföljde klart godkänt med tanke på hur loppet blev och att han hade varit borta så länge. Wolt gick även med ett skarpare bett senast vilket gjorde att han heller inte tog i riktigt och att det rätta trycket saknades. Nu hoppar chefen själv upp i sulkyn och det låter riktigt bra från Jan-Olov Persson. Det kommer säkert att bli andra bullar den här gången och felfri är det ingen av de andra konkurrenterna som står med tillägg som rår på honom. Istället för att dubbla systemet med 10 Backegubben, som har gjort det bra i sina tre senaste starter och som spurtade bra senast, spikar jag Wolt.

GS75-6

14 Gazoline Mearas har gjort succé hos sin nya tränare Sandra Eriksson som har gjort ett toppjobb med hästen som tidigare tränades av Svante Båth. Det har blivit sex segrar på åtta starter i nya regin och senast bombade duon hem ett lopp på Grand Slam 75 från ledningen. Hästen har varit struken efter den starten för en lättare sårskada, men behövde bara stå över ett jobb. Sandra Eriksson meddelar att hästen känns lika fin som tidigare och han har tidigare vunnit från olika positioner. Sitter toppformen kvar så är det nog bra chans att runda samtliga, men från ett läge med bakspår på tillägg kan det lätt gå galet under vägen. 1 Gurra Palema har fått två lopp i kroppen efter ett längre uppehåll. Det är en stor och tung häst som går framåt med de här genomkörarna och han har dragit ett perfekt läge med innerspår på startvolten. Håller han upp täten så kan han leda länge och det är inte omöjligt att det håller hela vägen. 5 Dante Godiva (GS75-6) är jämn och säker och gör oftast bra insatser när han får fina resor. Riskerar dock att bli över och hamna illa till från sitt innerspår på tillägg då han inte är någon blixt iväg.

GS75-7

Ännu en favorit och en bra chans för Daniel Wäjersten och det är 7 Secret Celebration. Hästen har tagit tre segrar på de fem senaste starterna men senast i årsdebuten var han inte som bäst och gav sig från ledningen. Han fick där lägga en rejäl speed för att nå ledningen och blev sedan lite väl pigg under vägen. Går säkert framåt med loppet i kroppen och laddas han från början kanske det kan bli spets igen, om Wäjersten trycker av. Vann fem lopp på elva starter i fjol och normalt sett ett hett bud här, även om insatsen senast lämnar ett frågetecken efter sig. 5 Maybach W.F. (GS75-7) gjorde en bra säsong i fjol som treåring och var även med i ett uttagningslopp till Kriteriet där han blev femma. Avslutade säsongen med seger och har sedan fått en rejäl vinterträning. Hästen kommer väl förberedd enligt tränaren Madelene Wiksten som inte blir förvånad om det blir seger direkt.


ANNONS: Här kan ni rygga Sportbladet-experternas andelssystem på GS75. Spelstopp: 15.00. [Extern länk]


Söndagens tre heta tips

13 Ronja N.N. (GS75-2)

Bra avslutning till andraplatsen senast. Har mött Önnes Saga tidigare och stått med tillägg, men nu är det lika start.

5 Spickleback Face (GS75-4)

Har vuxit in i Gulddivisionen och har en mycket lämplig uppgift här. Normalt en straffspark.

1 Gurra Palema (GS75-6)

Har fått två nyttiga lopp i kroppen och närmar sig toppformen. Står perfekt till och kan bli svårfångad från ledningen.

Carlssons GS75-system

GS75-1: 4–5–6 (2–3)

GS75-2: 7–8–13–14–1 (3–9)

GS75-3: 2–7–10–9–8–3 (1–11)

GS75-4: 5 Spickleback Face (12–2)

GS75-5: 5 Wolt (10–14)

GS75-6: 1–14–5–11 (9–4)

GS75-7: 5–7–4 (6–8)

Systemet är på 1 080 rader / kronor.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!