”Har alltid haft oflyt – hände detta verkligen?”

Mannen vaknade på natten och kollade kontot – där satt en miljon kronor: ”Blev lite på lyset”

Mannen har spelat på trav i 20 år men aldrig vunnit stort.

Nu slog han till med miljonvinst på V75 – utan att veta om det.

– Jag var på middag, det blev några öl, sedan glömde jag bort det, säger han till Trav365.

Närmare 52 miljoner till en ensam vinnare på V75 – det var förutsättningarna på Bergsåker under lördagen.

Det såg inledningsvis inte ut att bli någon hög utdelning på banan i Sundsvall då de förhandsbetrodda hästarna radade upp sig.

Efter fyra körda avdelningar var värdet uppe i en dryg femhundring och många hade gett upp hoppet om att bli snuskigt rik på det stora streckspelet.

Men så hände något i V75–5 som få hade trott. Kusken Per Lennartsson lyckades lotsa in superskrällen Jaques Noir (tränad av Jennifer Persson) till seger. Det blev mycket hårt i mål men efter ett uppförstorat målfoto kunde man med teknikens hjälp få fram en vinnare.

Hastigt och lustigt accelererade värdet till 90 613 kronor – med två avdelningar kvar att köra.

”Blev på lyset – glömde kolla resultatet”

Ett av de fåtal system som fortsatt hade chansen till full pott tillhörde en man från mellan-Sverige.

Den travintresserade liraren fick även in de två sista loppen. Han vill förbli anonym, men berättar gärna om vad som hände under lördagen och hur han lyckades få med den nästintill ospelade hästen på sin kupong – som kostade blott 192 kronor.

– Det känns otroligt bra, jag har hållit på med trav i 20 år och aldrig vunnit så här stort. Man brukar ibland hitta det lopp där det skräller men missa i ett annat. Den här lördagen var jag på en middag och följde inte loppen som jag brukar. Jag tänkte att jag skulle kolla travet i mobilen men glömde bort det, man blev ju lite på lyset. Sedan på natten vaknade jag till och tänkte kolla hur det gått och såg då jag vunnit nästan en miljon, säger den nyblivne miljonären och fortsätter:

– Jag låg och funderade om jag skulle hålla det för mig själv men när särbon vaknade så berättade jag, hon trodde jag skojade. I V75–5 valde jag bort de två favoriterna och plockade med de övriga. Jag ville ha en skräll där och det fick jag ju verkligen.

Kollade mobilen på natten: ”Hände detta?”

Vad for igenom ditt huvud när du på natten insåg du hade vunnit en miljon kronor?

– Det känns nästan lite tråkigt att svara men man borde väl vara gladare. Det var självklart konstigt och jag tror inte man fattar vad som hänt. Hände detta verkligen? Man är ju lite luttrad genom alla snöpliga förluster genom åren men nu stämde allt. Jag hade tre spikar på min kupong och det fanns en tanke i varje avdelning.

Har du hunnit fira något redan och vad ska du göra för pengarna?

– Jag har varit lite seg efter lördagen så det blev väl firande i och för sig, men jag firade väl egentligen innan jag visste jag vunnit. Det kommer väl kanske bli ett spa med grabben. Det finns alltid hål att stoppa pengarna i. Tidigare hade jag Stefan ”Tarzan” Melander som favoritkusk, nu får jag väl lägga till Per Lennartsson.

Värdet för sju rätt blev 961 090 kronor vilket 53,91 system löste.

Global Lover med kusken Rikard N Skoglund var överlägsna i V75–7. Hästen spikades på mannens miljonsystem.
Global Lover med kusken Rikard N Skoglund var överlägsna i V75–7. Hästen spikades på mannens miljonsystem.
Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN