V86-tips

Nära toppformen – en jackpottskräll på V86

Nicklassons tipsettor, skrällar och motbud till V86 på Åby och Solvalla, onsdagen den 16 december • Jackpott 18 miljoner

Av: 

Per Nicklasson

Marc Elias och Nero Maximus är ett skrällbud på V86.
Marc Elias och Nero Maximus är ett skrällbud på V86.

TRAV

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens omgång på Åby och Solvalla, den 16 december.

Sportbladets expert Per Nicklasson tippar omgången som kryddas med en jackpott på 18 miljoner kronor.

Via ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se kan du ta rygg på Sportbladets experters V86-system på ATG Tillsammans. Följ länkarna nedan.

Spelstopp 20.30

TV12 20.00

ATG Live 18.00

MISSA INTE: Senaste avsnittet av V86-podden ”Spets & Slut” i spelaren nedan.


ANNONS: Jackpott 18 miljoner. Här kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem på V86. [Extern länk]


V86–1


Loppet

Stark favorit, två utmanare. Går det utanför dessa har vi en mer eller mindre stor skräll.


Tipsettan

Billi Time har vunnit väldigt enkelt två gånger i rad, där han körts fram i dödens. Den taktiken här också?.


Motbuden

Romantico har ingen toppform men han är snabb ut och kan han försvara ledningen stiger hans segerchans. Kan ju bli bra från rygg ledaren också. Oxidizer är bra.


Skrällbudet

Lemon Brodde.


Spetsbudet

Nummer 1,4,6 är de startsnabba hästarna.


! Statistikvinnaren

Oxidizer.

Vår rankning

10 Billi Time

1 Romantico

11 Oxidizer

4 Carotene

2 Lemon Brodde

9 Un Mec d’Or

6 Upcoming Artist

3 Timotejs Fredag

13 Paulino

12 O.M.Escobar

5 Domingo Frei

14 Ståhlebos King

7 Arno Dell ’Est

8 Slade H.H.

V86–2


Loppet

Mycket bra klass på det här loppet. De två främsta är normalt snäppet bättre än resten, men inte så mycket bättre att de har råd med en lite sämre dag.


Tipsettan

Vi velade länge, men valde till slut Boston Wise L. som tipsetta. Främst för att han har spår invändigt om Bandido Gar. Det är troligt att det är nyckeln till hela loppet – den av dessa två som är startsnabbast. Boston Wise L. har gjort fyra starter i Sverige och varit mycket bra i alla utom en. Vi tror inte att någon rår på honom om han kommer till ledningen. Men tror i tur på att han får svårt att plocka ner åtminstone Bandido Gar om denne skulle komma före första biten. Får ingen av dom ledningen är det ovisst vem som är vassast


Motbuden

Bandido Gar är en topphäst. Det är svårt att vinna ett sådant här lopp från dödens, men Bandido Gar är en häst som visat att han tål även den typen av tunga resor. Beauty Wind övertygar mer och mer. Betydligt hårdare emot nu men det ska bli spännande att se hur hon står sig mot de här hästarna. Mr Mah Can säljer sig dyrt om han skulle lyckas nå ledningen.


Skrällbudet

Hopeusteponalego med perfekt resa? Kan få rygg ledaren och är snabb på speed. 


Spetsbudet

Svår spetsstrid. Boston Wise L. laddades inte enda gången han hittills haft framspår bakom bilen i Svetige. Bandido Gar besitter nog bättre startsnabbhet än han visat så här långt. Mr Mah Can är snabb ut men från spåret längst ut är det alltid svårt att fronta. Hopeusteponalego och Beauty Wind kanske vill släppa ifall någon av dom kommer först till sargen? Men givet är det inte, Beauty Wind är ju inne i en väldigt fin utvecklingsfas.


! Statistikvinnaren

Beauty Wind.

Vår rankning

5 Boston Wise L.

6 Bandido Gar

4 Beauty Wind

3 Hopeusteponalego

7 Mr Mah Can 

2 Devs Defintif

1 Custom Cheval

V86–3


Loppet

”Konstigt” lopp. Några – tre stycken – måste bedömas som, om inte helt chanslösa så i alla fall med väldigt begränsad segerchans. De fyra det främst står mellan är alla vana att gå barfota. Den som har gått bäst med skor är La Plus Belle.


Tipsettan

La Plus Belle gör debut i ny regi, har varit hos Christoffer Eriksson i drygt en och en halv månad. Hon borde kunna kliva iväg rätt så bra från start. Distansen gör hon debut på, men hon är en hårding så den ska rentav kunna vara en fördel. Hon har gått utan skor i de senaste fem starterna, men i början av karriären gick hon starkt med skor på. I förhållande till de värsta konkurrenterna är hon förmodligen rätt gynnad av att det är skotvång nu.


Motbuden

Stallkamraterna Miss Silver och Lovely O.O. har båda fin form, men framförallt den senare vantrivs med skor på. I alla fall om kan se det historiskt. Å andra sidan är hon i så bra form nu att den fina formen kanske trumfar skorna? Key Mom  är bra för klassen men har varit vid sidan av formen den senaste tiden. Det här är dock en bra uppgift för henne.


Skrällbudet

Hickomisschampagne gör riktigt bra lopp emellanåt, även om det kan gå en stund mellan dessa.


Spetsbudet

Lovely O.O. tar ledningen. Det är lång distans och open stretch finns att tillgå, så det är inte omöjligt att hon kan tänka sig att släppa till någon. Det beror väl på hur tidigt denna någon ställer frågan?


! Statistikvinnaren

La Plus Belle.

Vår rankning

8 La Plus Belle

3 Miss Silver

1 Lovely O.O.

9 Key Mom

6 Hip Hurray Boko

7 Hickomisschampagne

4 Chili Jordan

5 Tourzo

2 Toxic Trix Macay

V86–4


Loppet

Långlopp med distansgynnad favorit.


Tipsettan

Global Appearance vann på 14,7 på distansen senast. Utan att man ska göra för mycket av tider är det nog en notering som de flesta av de här konkurrenterna har svårt att matcha. Dessutom tål ju Global Appearance förmågan att göra de där tiderna på egen hand. Han blir mycket svårstoppad.


Motbuden

Janis Joplin Boko var bra vid dödensseger i Finland senast. Fleur Mearas, Lolita Tooma och Don’t Be a Loser är de av de övriga som främst ska räknas.


Skrällbudet

Don’t Be a Loser är bättre än senaste resultaten visar.


Spetsbudet

Inga utpräglade startraketer. Janis Joplin Boko borde vara offensiv första biten och har i så fall bra chans att köra sig till ledningen.


! Statistikvinnaren

Global Appearance.

Vår rankning

11 Global Appearance

3 Janis Joplin Boko

2 Fleur Mearas

1 Lolita Tooma

4 Don’t Be a Loser

7 Desavi D.

8 Dear Matrix

10 Tom C.Coger

5 T.Midi

6 Mercedes

12 Harvesting Time

9 Obisidan


ANNONS: Jackpott 18 miljoner. Här kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem på V86. [Extern länk]


V86–5


Loppet

Vagabond Bi går ner i klass, men får i gengäld starta från tillägg.


Tipsettan

1,2 miljoner kronor på 21 starter är facit för Vagbond Bi i år. Det är otroligt bra. Men 21 starter innebär också att det har varit en lång säsong. Han visar egentligen inga tecken på vikande form, men man ska ändå vara lite vaksam på det i slutet av säsongen. Därför garderar vi.


Motbuden

Bastian var bra med från start från femtespår på tillägg för tre starter sedan. Kunde då köra sig till ledningen och hålla undan på fint sätt. Repris? Husse Boko är loppets mest spännande häst. Jättelöftet som unghäst har nu ett lopp i kroppen efter två och ett halvt års vila. Kom hem på 12,9 full väg som tvåa bakom Bastian i comebacken. Om han tagit det loppet på rätt är det ingen som går säker för honom.


Skrällbudet

Livi Joy, på att han ser ut att kunna få rygg ledaren.


Spetsbudet

Bastian ses med bra chans att kunna köra sig till ledningen tidigt.


! Statistikvinnaren

Husse Boko.

Vår rankning

10 Vagabond Bi

5 Bastian

11 Husse Boko

2 First One In

1 Livi Joy

8 Zoko Lane

7 Felix V.M.

9 Kung Edward

3 Floalts Cesna

6 Tim Frontline

4 Thunderpedia

V86–6


Loppet

Fint litet stolopp, även om det alltid, nästan i alla fall, är roligare ju fler hästar det är med.


Tipsettan

Mot Vichy Grif talar risken för att hon kan få en resa i dödens, i alla fall om hon provar för ledningen – och får svar, av Valetta? Men det kanske hon inte behöver göra i det här lilla fältet, prova för ledningen, hon går bra bakifrån också. Dessutom är vi inne på att hon, i förhållande till sina konkurrenter, är rätt så gynnad av att det är skotvång. Vi garderar henne på vårt stora system men tycker absolut att hon är ett spikförslag att bolla med när man knåpar ihop jackpottlappen.


Motbuden

Valetta har verkligen gjort en fin säsong. Man ska dock tänka på att det har varit någon form av barfotabalans i de 14 senaste starterna. Men man får väl nästan förutsätta att alla som startar sina hästar i det här loppet tror att deras hästar fungerar med skor, annars hade det ju varit läge för vintervila för samtliga. Valetta är snabb ut och tar hon hand om ledningen försvårar det ju för konkurrenterna. Sharp Dream känns lite svårbedömd i första starten i ny regi efter två månaders vila. Men hon har visat tidigare på säsongen att hon kan vara med och stångas i stoeliten när hon är på topp.


Skrällbudet

De fyra vi inte streckar är alla skrällbud i olika stor utsträckning. Lady Zappa är snabb om hon får en resa i ryggar, och det borde hon ju kunna få här.


Spetsbudet

Gobi Princess är snabb ut men borde vilja släppa på full distans. I slutändan tror vi att spetsstriden står mellan Valetta och Vichy Grif, förutsatt att det är offensiv som är respektive kuskars taktik.


! Statistikvinnaren

Vichy Grif.

Vår rankning

7 Vichy Grif

6 Valetta

3 Sharp Dream

2 Lady Zappa

1 Gobi Pirncess

5 Anita Roc

4 Ti Punch Broline

V86–7


Loppet

Der är rätt tydligt att det är tre hästar som sticker ut. Men även mellan dessa är det gradskillnader. Vi tror mycket på Emoji, har stor respekt för Nero Maximus men skulle kunna chansa bort Indra’s Secret.


Tipsettan

Emoji är möjligen Danmarks bästa fyraåring. Han har i alla fall varit det i de två senaste starterna då han övertygat stort via först spurtvinst och senast säker spetsseger. Det ska bli oerhört spännande att se vad han kan göra här och vi hoppas verkligen att han är i samma form fortsatt.


Motbuden

Nero Maximus startgalopperade senast på V75. Kom tillbaka fint och verkar vara väldigt nära toppformen. Vi betalar för Indra’s Secret för att det kan bli så att hon kan köra sig till ledningen i ett tidigt skede. Men med skor på tror vi att hon får svårt att stå emot de två grabbarna på bakspår.


Skrällbudet

Panamera på att han är så jämn och säker.


Spetsbudet

Dokonjo. Indra’s Secret kör till och övertar?


! Statistikvinnaren

Emoji.

Vår rankning

9 Emoji

10 Nero Maximus

8 Indra’s Secret

3 Infinitus

1 Panamera

11 Vincent As

5 Cantona Mearas

4 Dokonjo

7 Global Takeover

2 J.S Apollo

6 Trovatore

V86–8


Loppet

Fantastiska hästar med fantastiska karriärer i V86-8. Men många av dom känns rätt trötta just nu.


Tipsettan

Det kan bli bromsen i för täten till slut, och då kan spurtstarka Racing Brodda hinna fram.


Motbuden

Lucifer Lane ser så fin ut att vi rankar upp honom. Milligan’s School har tjänat två miljoner kronor i år men i de senaste starterna har han gett ett slitet intryck. Vi har svårt att förstå varför han inte får en välförtjänt paus. Dock är den här uppgiften, trots spåret, lite för bra för att vi ska våga plocka bort honom.


Skrällbudet

M.T.Joinville vid ytterligare uppåtform?.


Spetsbudet

Det normala är att Disco Volante tar ledningen och körs där. Men just för att Milligan’s School är stallkamrar finns det kanske en chans att Disco Volante kan tänka sig att överlåta ledningen till denne, och bara denne?


! Statistikvinnaren

Hambo Transs R.

Vår rankning

12 Racing Brodda

8 Lucifer Lane

5 Disco Volante

7 Milligan’s School

3 On Track Piraten

11 Elian Web

9 M.T.Joinville

6 Star Advisor Joli

10 Super Nice

2 Hambo Tanss R.

1 Snowstorn Hanover


ANNONS: Jackpott 18 miljoner. Här kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem på V86. [Extern länk]


Per Nicklassons V86-tips:

Bästa spelet

Vi spelar en slant vinnare på 8 La Plus Belle i V86-3. Tror på bra insats i ny regi.

Spiken

Vi spelar med bara en spik. Global Appearance (V86-4) är en talang som har styrkan som sin kanske främsta styrka. Den långa distansen talar till hans fördel. Det blir nog jobbigt för de övriga att stå emot honom på slutrundan.

Luringen

Livi Joy (V86-5) gick okej i skymundan senast. Kan få perfekt resa den här gången.

Tänk på att …

Global Appearance (V86-4) har gjort tre starter på lång distans och vunnit samtliga. Han är för övrigt den enda i loppet som har vunnit över lång distans. 

Anita Roc gick med skor för tre starter sedan. Valetta har gått med skor bak två gånger  de senaste månaderna. Annars har ingen av deltagarna i V86-5 gått med skor på hovarna i någon av sina sex senaste starter. Nu måste alla gå med skor.  Den som har klarat det bästa historiskt sett  är Vichy Grif.

… Hambo Transs R. (V86-8) är något av en montéspecialist. Därför ratar vi honom trots fin form.

Tränarligan, Solvalla

1) Timo Nurmos, 76 segrar

2) Björn Goop, 52

3) Stefan Melander, 46

4) Daniel Redén, 39

5) Svante Båth, 24

Stora systemet

Avd 1: 10–1–11 (4–2)

Avd 2: 5–6 (4–3)

Avd 3: 8–3–1–9–6–7 (4–5)

Avd 4: 11 Global Appearance (3–2)

Avd 5: 10–5–11–2–1 (8–7)

Avd 6: 7–6–3 (2–1)

Avd 7: 9–10–8 (3–1)

Avd 8: 12–8–5–7 (3–11)

6 480 rader/1 720 kr

Lilla systemet

Avd 1: 10–1–11 (4–2)

Avd 2: 5–6 (4–3)

Avd 3: 8–3–1–9 (6–7)

Avd 4: 11 Global Appearance (3–2)

Avd 5: 10–5–11 (2–1)

Avd 6: 7–6–3 (2–1)

Avd 7: 9 Emoji (10–8)

Avd 8: 12–8–5–7 (3–11)

864 rader/216 kr

Chanssystemet

Avd 1: 10–1–11–4–2–9 (6–3)

Avd 2: 5–6 –4–3–7 (2–1)

Avd 3: 8 La Plus Belle (3–1)

Avd 4: 11–3–2–1–4 (7–9)

Avd 5: 10–5–11 (2–1)

Avd 6: 7 Vichy Grif (6–3)

Avd 7: 9 Emoji (10–8)

Avd 8: 12–8–5–7 (3–11)

1 800 rader/450 kr

DD-systemet

DD-1: 9–10

DD-2: 12–8–5–7

V5-loppen, Solvalla

V5-1: 1 Global Adventure, 3 Union Forces, 5 Mellby Hoffa. 

Outs: 7 Digital Donwload.

V5-2: 3 Kapten Brodde, 1 Heaven Mearas, 8 Noriskitnobiscuit. 

Outs: 10 Pontresina.

V5-3: 5 Lee Harvey Bros, 2 Mi Ma Orthus. 

Outs: 3 Afish.

V5-4: 5 Mas Capacity, 6 Moses. 

Outs: 3 Exit Angot.

V5-5: 3 Love Your Choice, 9 Digital Carpet, 5 S.G.’s Ambrosia. 

Outs: 8 Explosive News.


ANNONS: Jackpott 18 miljoner. Här kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem på V86. [Extern länk]


Publisert:

LÄS VIDARE

NYBRINKS V86-TIPS: Stor och muskulös – det här loppet är över

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

V86-tips

V86-tips

V86

Trav